Перший іспит зими: комунальники Києва впоралися зі снігом і чекають на ожеледь

Перший іспит зими: комунальники Києва впоралися зі снігом і чекають на ожеледь

Фото: Reuters

Однак дрібні вулички столиці розчистити за понеділок не встигли.

Українська столиця, попри очікування щорічного апокаліпсису, впоралася із першим великим снігом. Комунальники оперативно розчистили основні магістралі Києва, тож транспортного колапсу вдалося уникнути, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Завантаженість доріг і тягнучки в години пік були, однак це притаманне транспортній ситуації явище, яке не переросло в критичну ситуацію. Із снігопадом упоралися сотні одиниць техніки та п'ять тисяч комунальників, які чистили дороги вночі. Подекуди на в'їздах на кільцеву спостерігалася ожеледь, однак загалом київські дороги були посипані спеціальним розчином. Проте фурам в'їзд до столиці зранку категорично заборонили, оскільки вантажівки заважають снігозбиральним машинам і здатні перегородити вулиці, особливо на підйомках. Поліція пропускала тільки машини із продуктами, що швидко псуються.

Сніговий апокаліпсис: як у столиці справлялися із наслідками зимової негоди

Сніговий апокаліпсис: як у столиці справлялися із наслідками зимової негоди

Така ситуація тривала до опівдня. В обід рух вантажівок у столиці дозволили, бо опади припинились, а основні магістралі встигли почистити. Але про дрібні дороги і тротуари зранку геть забули – вони були малопроїзні. Двірники махали лопатами з 4:00 години, а водії все одно мали підстави скаржитися.

Біля офісу "Укравтодору" снігова каша дошкуляла і перехожим, і водіям. Головні утримувачі державних доріг за столицю не відповідають. "Це відповідальність міського комунального підприємства. Укравтодор орендує це приміщення", - пояснив радник Олександр Кава. Комунальників же хвилювало не це, а припарковані в центрі міста машини, які заважають прибирати сніг. Несумлінним водіям погрожують евакуаторами і вимагають до ночі прибрати автомобілі.

Цієї ночі синоптики обіцяють морози, тому зранку можлива ожеледиця. Тому відпочивати працівникам комунальних підприємств зарано – наступного ранку так само доведеться працювати над безпекою столичних доріг. "Це пил, це ще не зима", - філософськи зауважує один із них. Синоптики підтверджують: на вихідних у столиці вже буде плюсова температура. Тому про повноцінний прихід зими говорити ще зарано. Хоча найближчий прогноз погоди для Києва далеко не ідеальний - він пророкує погіршення погодних умов, зокрема посилення вітру. ТСН.ua наживо слідкує за перебігом погоди та наслідками негоди.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація