Під Києвом почалися акції протесту проти подорожчання проїзду до столиці

Під Києвом почалися акції протесту проти подорожчання проїзду до столиці

На мітинг вийшли активісти у Вишневому.

Пасажири столичного і приміського приватного маршрутного транспорту називають останнє подорожчання проїзду жахом. У місцевій владі виправдовуються, що реальні важелі впливу на перевізників у них забрали ще півтора роки тому, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Вишневому, звідки дістатися Києва тепер коштує 12 гривень, люди зібралися на акцію протесту, після якої вирушили на переговори з перевізниками до облдержадміністрації. "У грудні вони піднімають з 8 до 9, а вже в січні з 9 дло 12, і їм цього мало", - обурені активісти. Власники маршруток виправдовуються курсом валют: мовляв, разом із падінням гривні зростає вартість бензину та запчастин, які імпортуються, а отже прив'язані до долара. "Ви не витягуєте вартість пального, ви не витягуєте вартість комплектуючих, але майте на увазі, що вартість вашого проїзду не витягують мешканці Київської області", - заявили на це активісти.

Столична влада прокоментувала підвищення цін на проїзд на приватних маршрутках

Столична влада прокоментувала підвищення цін на проїзд на приватних маршрутках

Підсумком зустрічі стала домовленість вивчити справедливість ціноутворення та зібратися знову через тиждень. Маршрутники вже погрожують зупинкою перевезень, якщо їх змушуватимуть працювати за нижчими тарифами. Люди кажуть, що не шкодуватимуть, бо це відкриє дорогу іншим перевізникам, які можуть знизити вартість проїзду. Якщо компромісу не вдасться досягти, активісти погрожують перекриттям автошляхів.

Як уже повідомлялося, у Києві та області зросли ціни на проїзд у маршрутках на 30-40%, а в деяких приватних маршрутках навіть у півтора рази. Приміром, маршрутка з Бучі до Києва тепер коштує 15 грн, а не 11 грн як раніше. Доїхати від Ірпеня до Києва коштує 12 грн замість 8-9 грн. У самій столиці тарифи на перевезення у приватних фірм синхронно збільшилися на 1 гривню з 21 січня. Ціни в комунальному транспорті залишаться стабільними.

Кореспондент ТСН Олександр Шилко

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація