Під Києвом в учасників хресного ходу УПЦ МП знову помітили портрети царя Миколи ІІ

Під Києвом в учасників хресного ходу УПЦ МП знову помітили портрети царя Миколи ІІ

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Символіку з російськими імператорами віряни ховали від журналістів.

Хресний хід зі сходу України зупинився в кількох кілометрах від Києва і провів більшу частину для в селі Великі Олександрівці. Там у вірян відбувся конфлікт із активістами Автомайдану, котрі прибули із стилізованим під ікону портретом Володимира Путіна, обличчя котрого прикрашали вусики в стилі Адольфа Гітлера, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Активісти пояснили, що в такий спосіб висловлюють своє ставлення до процесії Московського патріархату та російської агресії в Україні. Учасники хресного ходу намагалися вирвати портрети Путіна з рук активістів. У ситуацію довелося втручатися правоохоронцям.

У деяких учасників церковної ходи, окрім ікон, були і портрети царя Миколи ІІ. Однак чим ближе до Києва, тим прискіпливіше царські світлини вони намагалися сховати. Із журналістами віряни були традиційно непривітними. Учасники ходу дочекалися приїзду нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та сіли в автобуси, котрими і поїхали до столиці. Однак транспорту на всіх не вистачило, тому на в'їзді до Києва залишилася група вірян, яка намагалася піймати попутки або й пішки йти у напрямку міста.

Раніше у соцмережах з'явилися фото із цього ж хресного ходу в Харкові, на яких видно, що, окрім церковних символів, учасники несуть георгіївські стрічки та значки із зображенням Миколи II.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

З сутичками та зображенням Путіна під Києвом був зірваний хресний хід зі сходу

З сутичками та зображенням Путіна під Києвом був зірваний хресний хід зі сходу

Повʼязані теми:

Наступна публікація