Після звільнення з-під варти керівник осередку "Азову" пішов пікетувати "Київміськбуд"

Після звільнення з-під варти керівник осередку "Азову" пішов пікетувати "Київміськбуд"

Фото: ВКонтакте/полк "Азов"

Прокуратура звинувачує Філімонова у побитті поліцейського. 

Звільнений з-під варти керівник осередку цивільного корпусу "Азов" у Києві Сергій Філімонов разом з активістами організації пікетував "Київміськбуд", йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

"Азовці" запалили кілька фаєрів і прочитали молитву під стінами підприємства, але заворушень чи сутичок не було.

Перед тим Печерський суд відпустив Філімонова на поруки. Підтримати його прийшов цивільний корпус "Азова" - налаштований рішуче, із димовими шашками, але все минулося без сутичок.

Відпущений на волю - лідер київського осередку цивільного корпусу "Азов" Сергій Філімонов. Він - учасник АТО, був поранений під Іловайськом, а останнім часом брав участь у протестах проти скандальної забудови у Святошинському районі столиці.

Прокуратура звинувачувала Філімонова в тому, що той побив поліцейського під "Київміськбудом". Активіст "Азова", натомість, заявив, що сприйняв полісмена за "тітушку", бо той був одягнутий у цивільне, і, мовляв, першим на нього напав.

З-під варти випустили останнього із затриманих активістів "Азова"

З-під варти випустили останнього із затриманих активістів "Азова"

Нагадаємо, 5 вересня, у столичному спальному районі спалахнула масова бійка біля станції метро "Святошин". Невідомі захопили парковку, на місці якої один із київських забудовників планує звести висотку. Те, що на майданчику в цей час стояли машини місцевих жителів, загарбників не збентежило. Невідомі почали зводити барикади усередині парковки, а в обурених мешканців полетіло каміння і цегла. Між місцевими жителями та "тітушками" спалахнула бійка, унаслідок якої деяким мешканцям розбили голови.

Пізно увечері 8 вересня активісти і місцеві мешканці прорвалися на територію будівництва на Святошинському провулку Києва, де забарикадувалися представники забудовника. 9 вересня під Печерським райвідділком Києва збиралися представники "Азову", які вимагали звільнити затриманих під час пікетування "Київміськбуду". 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація