Плату за тепло не нараховуватимуть, якщо ремонт пошкоджених мереж триває понад добу – КМДА

Плату за тепло не нараховуватимуть, якщо ремонт пошкоджених мереж триває понад добу – КМДА

Фото: УНІАН

З початку опалювального сезону у Києві ліквідовано 900 пошкоджень на тепломережах.

Киянам не нараховуватимуть плату за тепло, якщо ремонт пошкоджених тепломереж триває понад добу.

Про це повідомив УНІАН з посиланням на прес-службу Київської міськдержадміністрації.

Зазначається, що про це за результатами селекторної наради щодо стану теплопостачання в Києві розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що у Києві з початку опалювального сезону ліквідовано 900 пошкоджень на тепломережах.

"Зараз ми фіксуємо пік аварійності на теплових мережах, оскільки під дією високої температури старі металеві мережі не витримують та виникають пориви. Щодня комунальники ліквідовують близько сотні таких пошкоджень, тож у деяких будинках, незважаючи на те, що теплоносій подано, тимчасово відсутнє опалення. Ми просимо киян із розумінням поставитися до цієї ситуації. На ліквідацію аварії відводиться доба", - попередив чиновник.

За словами Пантелеєва, якщо ж роботи на пошкодженій ділянці тривають довше, плата за тепло, якого немає в будинку, киянам не нараховуватиметься. І нагадав, що протягом тривалого періоду були заблоковані рахунки теплопостачальних підприємств України, в тому числі Києва. Відсутність коштів, за його словами, не дозволила забезпечити виконання програми заміни слабких ділянок тепломереж.

Нагадаємо, минулого тижня на брифінгу у Києві представники міської влади та "Київенерго" підкреслили, що тепломережі Києва у аварійному стані, тому вірогідність проривів дуже висока.

А загалом підключення до тепла у Києві відбувається за графіком. Найбільшу занепокоєність викликають Печерський та Солом'янський райони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація