Продаж шпаргалок у київському університеті вразив масштабами всю академічну Україну

Продаж шпаргалок у київському університеті вразив масштабами всю академічну Україну

За ситуацією вже стежать у міністерстві освіти.

Скандал спалахнув в одному з вишів столиці. У соцмережу потрапило відео, на якому студенти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана стоять у величезній черзі за шпаргалками, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Продавали готові відповіді на іспити з будь-якої дисципліни в одному з гуртожитків у студентському кафе. Один комплект шпор коштував 20 гривень. Випускниця та викладач КНЕУ Ольга Криворучко вражена масштабами продажу і певна, що хтось на цьому заробляє великі гроші. "В університеті 11 тисяч студентів. Одна шпора коштує 20 гривень. Іспити, заліки – це, в середньому, шість предметів. Якщо це все порахувати, це десь приблизно 1,8 мільйона гривень", - каже вона.

Шпаргалковий скандал: у мережу потрапило відео, як студенти стоять у величезній черзі за шпаргалками

Шпаргалковий скандал: у мережу потрапило відео, як студенти стоять у величезній черзі за шпаргалками

Доцент Володимир Сацик показує "шпори" та пояснює, що ця ситуація ганьбить ім'я престижного навчального закладу, бо ж і запитання на іспити – це секретна підзвітна інформація. Виконувач обов'язків ректора університету всі підозри спростовує та запевняє, що адміністрація закладу до цього бізнесу не причетна. А гуртожиток, у якому продавали шпаргалки, університету не належить. ТСН вдалося телефоном поспілкуватись із директором кафе Олександром Вилобковим. Він теж від торгівлі інформацією відхрестився – каже, шпори продавали відвідувачі кафе, а не працівники закладу.

Кому ж ідея шпор припала до смаку – то це самі студенти. "По шпорах добре готуватися до іспиту. Я підтримую студентів, які купують відповіді до екзамену і якісно готуються за шпорами. Але не підтримую тих, хто списує", - каже студент першого курсу Євген Нотевський.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов

Повʼязані теми:

Наступна публікація