"Прокляте" місце: кияни нарікають на щомісячні ДТП на переході, де джип збив трьох дівчат

"Прокляте" місце: кияни нарікають на щомісячні ДТП на переході, де джип збив трьох дівчат

Люди просять владу нарешті облаштувати перехід належним чином.

У Києві позашляховик збив трьох дітей на пішохідному переході. Дев'ятикласниці авіакосмічного ліцею поверталися з навчання та переходили дорогу по пішохідній зебрі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після ДТП дівчат привезли до травматології Охматдиту. "Ми спокійно пішли переходити дорогу, ніхто не очікував", - каже бліда від пережитого Ангеліна, яка кілька разів після аварії втрачала свідомість. Мама 14-річної дівчини теж оговтується від шоку. "Там перехід настільки складний, і немає ні світлофора, ні лежачого поліцейського. В тому, що оці дівчата залишились живі, це просто Бог їх помилував", - твердить мати постраждалої Ніна Бутенко.

У Києві позашляховик збив трьох дітей на пішохідному переході

У Києві позашляховик збив трьох дітей на пішохідному переході

Лікарі погоджуються з тим, що дітям пощастило – жодних переломів у них немає, лише в однієї постраждалої підозра на струс мозку. "Клінічно нічого нема", - каже хірург Олена Якимчук. Школярок випишуть із лікарні через кілька днів – за ними просто доглядатимуть і проведуть необхідні дослідження, аби впевнитися, що пацієнткам дійсно нічого не загрожує.

Позашляховик зупинився кілька метрів за пішохідним переходом. У нього тріснута решітка та ледь помітне пошкодження бампера. Дорога без снігу та льоду, тому навряд чи погодні умови стали причиною наїзду. Поліцейські журналістів до водія не підпускали й самі нічого не коментували. Візуально кермувальник поводиться адекватно і запаху алкоголю від нього не було чути.

Серед неофіційних версій ДТП домінує звичайна необачність водія. Складність дороги в тому, що пішохідному переходові передує невеличкий підйом, а потім починається спуск – і автомобілісти просто не бачать завчасно ситуації на переході та не встигають загальмувати. Місцеві жителі кажуть, що людей на цьому місці збивають ледве не щомісяця. Батьки потерпілих закликають хоча би після цього випадку облаштувати перехід.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація