Радикальні протести на Майдані: захоплений готель, сім наметів і штовханина з Нацгвардією

Учасники акції протесту обіцяють озвучити свої вимоги на віче, яке має відбутися о 17:00 на Майдані Незалежності.

До готелю, в якому перебувають представники радикальних угруповань, вдень 21 лютого дозволили пройти журналістам.

Наразі ситуація навколо готелю спокійна. У будівлі знаходиться так званий прес-центр "Революційних правих сил", передає Еспресо.TV.

Правоохоронці розцінюють такі дії як провокативні і пропонують альтернативне місце для своїх зборів. Натомість представники РПС мають намір лишитися у готелі до віче, призначеного на 17:00 на Майдані Незалежності. Там вони обіцяють оприлюднити свої 24 вимоги до влади.

Зазначимо, що зранку 21 лютого на Майдані радикали встигли встановити ще п'ять туристичних наметів. Вчора там були розгорнуті один туристичний й один військовий намети. Більшість мітингувальників - чоловіки у камуфльованій формі, подекуди - у балаклавах. Їх не більше сотні, передає Укрінформ.

У центрі Києва активісти гріються біля бочки з палаючими дровами

У центрі Києва активісти гріються біля бочки з палаючими дровами

На сходах біля стелли Незалежності стоять чоловіки, яких самі активісти називають "головними", проте з пресою вони спілкуються неохоче, зазначивши, що про всі їхні вимоги та подальші дії стане відомо на віче.

Напередодні до місця подій з метою охорони правопорядку стягнули нацгвардійців. За даними прес-служби відомства, фіксуються спроби деструктивного впливу на військовослужбовців Нацгвардії. Так, вдень у неділю між представниками силових структур та мітингувальниками сталася штовханина.

Повʼязані теми:

Наступна публікація