Реконструкція проспекту Перемоги призвела до кілометрових заторів

Реконструкція проспекту Перемоги призвела до кілометрових заторів

Будівельники працюють до першої ночі / Фото: Сегодня

У Києві почалися дорожні роботи на проспекті.

У ці вихідні в Києві почалася реконструкція проспекту Перемоги. 21 квітня на виїзді з Києва зібралося кілька робітників, які демонтували відбійник і бордюри, пише Сегодня.

Читайте: Проект реконструкції Поштової площі "перекроїли", тому що гроші скінчилися

"Розбираємо загородження, щоб могли почати знімати асфальт. Перекрили тільки одну смугу руху в кожному з напрямків: більше поки не можна", - розповів будівельник Віктор. За його словами, працюють з ранку до ночі.

Перша ділянка робіт на проспекті - від в'їзду в місто до станції метро "Святошин". Вона обійдеться місту в 100 млн грн, а весь проспект - до 440 млн грн. За ці гроші за рік на проспекті повністю замінять асфальт, полагодять 17 підземних переходів, поміняють вуличне освітлення і обладнають велодоріжки.

Як розповіли в "Київавтодорі", термін робіт по першій ділянці - два місяці.

"Де буде можливо, дорогу розширимо, полагодимо бордюри, зробимо кишені для громадського транспорту", - сказав головний інженер КК Василь Мельниченко.

Вже до вечора вчорашнього дня на в'їзді в Київ утворилася пробка - майже 2 кілометри. В "Київавтодорі" говорять, що в деякі дні можуть перекривати всі смуги.

"До укладання асфальту перекриватимемо тільки по одній смузі з кожної сторони, а потім - за схемою, як на проспекті Бажана", - розповідає Мельниченко.

Під час укладання асфальту на Бажана, нагадаємо, на деяких ділянках перекривали рух зовсім.

Наступною ділянкою, яку відремонтують на проспекті Перемоги, стане дорога від метро "Святошино" до вулиці Щербакова. До неї приступлять через два місяці, але тут реконструкція стане масштабнішою.

"Крім асфальту ми будемо розширювати шляхопровід біля метро "Нивки"", - сказав Мельниченко.

Раніше повідомлялося, що після реконструкції на проспекті Перемоги заборонять паркувати авто.

Повʼязані теми:

Наступна публікація