Стала відома доля головної ялинки країни

Стала відома доля головної ялинки країни

Фото: УНІАН

На отримані гроші закуплять насіння соснових порід. 

Головну ялинку країни поріжуть на кубики і продадуть на аукціоні.

На отримані гроші закуплять насіння соснових порід, передає Українська правда.

"Сьогодні-завтра ялинку демонтуємо, її гілки віддамо "Київзеленбуду", їх подрібнять на тирсу і використають як добриво, а стовбур поїде до Білої Церкви. Там одна з деревообробних компаній висушить його і підготує для нас сувеніри", - розповів керівник проекту Folk Ukrainе Ігор Добруцький.

Також він додав, що ялинку розпиляють на куби розміром 30 см на 30 см і 20 см на 20 см. На сувенірах не буде ніяких малюнків, крім підпису: "Новий рік між двома дзвіницями – 2017".

Після Великодня організатори планують влаштувати благодійний аукціон з продажу цих сувенірів.

"Можливо, це буде інтернет-аукціон. Минулі роки ми отримували від продажу кружал 40-50 тисяч гривень. Цього року ми очікуємо учасників і більше коштів. Більшу частину коштів ми віддамо на лісництво на Івано-Франківщині, щоб вони закупили насіння і висадили більше хвойних дерев. Іншу частину коштів спрямуємо на благодійність", - зазначив Добруцький.

Нагадаємо, раніше ТСН.ua згадав, як протягом останніх десяти років змінювалися наші головні ялинки. Так, Новий рік ми зустрічали і з ялинкою-конусом, і з ялинкою-рекламним бордом шоколаду, і з ялинкою, схожою на звичайне дерево. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація