Рясний снігопад у Києві подарував радість дітям і сльози комунальникам

Рясний снігопад у Києві подарував радість дітям і сльози комунальникам

У суботу Київ засипало снігом

Ті, хто прибирав сніг, зізнаються, що їм хотілося плакати.

На столицю протягом доби випало 15 см снігу. Кучугури на дорогах прибиральники розгрібали від третьої ночі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Тут стільки снігу було – по пояс! Його ж треба було лопатою, а я жінка… Так плакати хотілося", - зізнається одна з прибиральниць території храму в центрі міста.

Жалілися також і працівники Київавтодору. Вони кажуть, що впоралися б зі снігом набагато швидше, якби їхній роботі не заважали кияни.

"Паркуються, як попало", - пояснив один із комунальників.

Через це найпроблемнішими районами, кажуть у штабі з надзвичайних ситуацій, є центральні. Аби дати можливість комунальникам прибрати сніг – на водіїв-порушників полюватиме евакуатори.

Згідно офіційних звітів, на прибиранні столиці працювали 600 одиниць техніки та 6,5 тисяч робітників. Але у спальних районах активність комунальників бачили лише на центральних дорогах.

До прибудинкової території трактори так і не доїхали. Двірники власноруч розгрібали снігові замети. Однак подолати крижані покрови так і не вдалося: навіть якщо сніг і розчистили – під ним лишився лід.

"Стареньких шкода, вийти не можуть. Діти поки сюди дійшли – разів десять падали", - розповідають жителі міста.

Попри все, діти та молодь радіють зимовій погоді. Дорослі теж не пасуть заднього: граються в сніжки, катаються на санчатах або просто на звичайних пакетах.

Синоптики ж прогнозують, що потужні снігопади та хуртовини найближчими днями не припиняться. А температура повітря стрімко знижуватиметься. Вже в неділю у столиці слід чекати на мінус десять за Цельсієм.

Вантажівкам заборонено в’їзд до Києва через снігопад

Вантажівкам заборонено в’їзд до Києва через снігопад

Як уже повідомлялося, снігопад спричинив великі транспортні проблеми в столиці. Метро через негоду перевели на посилений режим роботи. Зранку на в'їздах до Києва перекривали рух вантажівкам, проте станом на 11 годину пропуск великогабаритних авто відновлено.

Також стало відомо, що КМДА збере з киян більше півмільйона гривень за неприбраний сніг. Покарані будуть чотири сотні підприємств, які залишили свої території без нагляду.

Кореспондент ТСН Вікторія Дмитренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація