Санепідслужба перевірила смог над Києвом на вміст шкідливих речовин

Санепідслужба перевірила смог над Києвом на вміст шкідливих речовин

Фото: facebook.com/Максим Кудимець

Щогодини проводяться відповідні заміри.

Державна санітарно-епідеміологічна служба разом з лабораторіями щогодини проводить заміри вмісту шкідливих речовин у повітрі столиці. Про це повідомив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Як повідомив лікар ТСН, такий серпанок, який ми спостерігаємо майже по всій Україні, небезпечний тим, що може бути підвищена концентрація продуктів життєдіяльності, що накопичуються в нижніх шарах атмосфери та переходять до верхніх. Тому люди відчувають продукти горіння, запах гару, інші запахи. Нині у столиці немає причин хвилюватись.

"На сьогодні ми щогодини моніторимо стан повітря у Києві. Можу сказати, що на зараз перевищення максимально допустимих концентрацій саме за сірчастим ангідритом майже не зафіксовано. Але дійсно вранці при формуванні цього смогу було зафіксовано дещо перевищення у два-три рази, але це типова ситуація для мегаполісів. На жаль, в усіх великих містах смог перетворився на хронічну хворобу", - розповів Рубан.

Це природне явище розсіюється у разі зміни температури, появи вітру. Про всі зміни держслужби обіцяють інформувати містян.

Київ затягнуло смердючим смогом

Київ затягнуло смердючим смогом

Повʼязані теми:

Наступна публікація