СБУ оприлюднила запис розмови диверсантів, які готували теракт у Києві

СБУ оприлюднила запис розмови диверсантів, які готували теракт у Києві

Злочинці готувалися кілька місяців / Фото: скриншот з відео

Злочинці хотіли перешкодити мобілізації в столиці.

СБУ оприлюднила запис розмови диверсантів, які готували підрив одного із військкоматів на День захисника України.

Запис відомство розмістило на своїй офіційній сторінці в Twitter.

Як зазначено, теракт у Києві кілька місяців готувала злочинна група, яка діяла під прикриттям проросійської козацької організації. Діяльністю групи керували російські спуцслужби через українця Олексія Селіванова, який із 2014 року переховується в Росії.

Диверсанти намагалися перешкодити мобілізації в столиці, тому об'єктом теракту обрали один із військкоматів. Зловмисники хотіли вщент знищити два кабінети комісаріату, де зберігалися особові справи призовників.

"… один кабінет - там поточні справи лежать. А другий кабінет – там зберігаються справи. Не всі, правда. Там зберігаються справи, ті, які стосуються мобілізації…", - йдеться в записі розмови злочинців.

Терористи власноруч виготовили вибухівку, яка містила півкілограма тротилу, та ретельно спланували її руйнівну дію. Будівлю військкомату мали підірвати за допомогою радіокерованого пристрою. Окрім того, диверсанти планували влаштувати ще й пожежу.

У СБУ зазначають, що для надання резонансності,  диверсанти мали вибух скоїти під виглядом російської диверсійної групи.

Перед затриманням правоохоронці провели обшуки в квартирах терористів, під час яких була вилучена холодна та вогнепальна зброя, елементи для виготовлення вибухових пристроїв, спеціальне військове спорядження, а також схеми і плани вчинення терактів.

Затримані пізніше зізналися в підготовці до вчинення терористичного акту.

Нагадаємо, що 9 жовтня в Києві співробітники СБУ затримали шістьох зловмисників, які планували підрив військкомату до Дня захисника вітчизни України. Диверсантів спіймали під час передачі вибухових матеріалів. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що після теракту злочинці планували виїхати на територію анексованого Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація