СБУ пояснює присутність "шпигунів" на Євромайдані антитерористичною безпекою

СБУ пояснює присутність "шпигунів" на Євромайдані антитерористичною безпекою

СБУ хоче покарати тих, хто напав на мікроавтобус спецслужби / Фото: Facebook/Євгенія Моторевська

Агенти виконували свою роботу згідно офіційного завдання, твердять у спецслужбі.

Служба безпеки України вважає сутичку на Європейській площі в Києві правопорушенням. І наголошує на тому, що воно має розслідуватися.

"25 листопада у м. Києві на Європейській площі неустановлені особи скоїли напад на службовий автомобіль Служби безпеки України . У транспортному засобі перебували співробітники СБ України, які відповідно до компетенції виконували завдання із виявлення технічними засобами радіоканалів можливого керування вибуховими пристроями в місцях масового скупчення людей", - ідеться в заяві, поширеній прес-центром СБУ.

"Такі дії завжди вживаються в рамках забезпечення антитерористичної безпеки під час усіх масових заходів", - наголосили в організації.

Напад на машину в СБУ вважають порушенням закону з боку мітингувальників і політиків.

"Правопорушники зухвало заволоділи технікою, пошкодили транспортний засіб, а також завдали тілесних ушкоджень співробітникам СБ України при виконанні ними службових обов'язків. При цьому нападники застосовували сльозогінний газ", - повідомили у спецслужбі.

"Вказані дії відбувались за безпосередньої участі окремих народних депутатів України", - акцентували в СБУ.

"Служба безпеки України розглядає цю заяву як офіційне повідомлення про правопорушення, яке має бути об'єктивно і всебічно розслідуване", - йдеться в документі.

Як відомо, кількома годинами раніше з'явилося відео з розтрощеного на Євромайдані автомобіля сбушників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація