Силовики встановили особи десяти учасників погромів у російських банках Києва

Силовики встановили особи десяти учасників  погромів у російських банках Києва

Встановлені принаймні 10 осіб, причетних до погрому / Фото: УНІАН

Двох людей вже допитали. 

Співробітники поліції встановили десятьох учасників атак на російські банки у Києві. Про це під час брифінгу заявив столичної поліції Андрій Крищенко.

За словами правоохоронця, під час заходів із вшанування пам'яті героїв Небесної сотні у центрі Києва була зафіксована низка правопорушень, за вказаними фактами проводиться розслідування.

"Перше – в суботу скоєно напад на СКМ, на "Альфа-банк" і "Сбербанк России". Це одні і ті ж особи, порушено три кримінальні провадження за 296 статтею КК. Щодо "Альфа-банку", порушено ще статтю за фактом крадіжки, оскільки були викрадені особисті речі співробітників", - цитує "Українська правда" слова Крищенка.

Він додав, що силовикам вдалося встановити десятьох осіб, причетних до погромів. Їх повістками викликали на допит. З'явилися для проведення слідчих дій двоє фігурантів.

"Це жителі Києва 1998 і 1999-го року народження. Ті, кого зараз допитують", - додав він.

Крищенко наголосив, що правоохоронці нікого не затримували та не оголошували підозри.

Нагадаємо, 20 лютого у день вшанування героїв Небесної сотні 20 лютого радикально налаштовані активісти спочатку прийшли під стіни Адміністрації президента, а потім вирушили центром столиці трощити вікна в офісах тих компаній, які, на їхню думку, фінансують бойовиків на Донбасі.

Першим був офіс компанії СКМ мільярдера Ріната Ахметова. А дорогою до "Сбербанку Росії" біля станції метро "Арсенальна" розтрощили ще й відділення російського "Альфа банку" на Хрещатику. І якщо офіс Ахметова та "Сбербанку" охороняли українські правоохоронці, то в "Альфа банк" активісти зайшли без перешкод та громили все, що попадалося під руку. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація