Скандальне будівництво ТРЦ на "Героїв Дніпра" продовжать - КМДА

Скандальне будівництво ТРЦ на "Героїв Дніпра" продовжать - КМДА

Фото: УНІАН

У КМДА назвали забудовника переможцем громадських слухань щодо будівництва ТРЦ.

На громадських слуханнях щодо будівництва торговельно-розважального центру над станцією метро "Героїв Дніпра" у Києві, які відбулися 29 вересня, нібито переміг забудовник.

Відповідний протокол оприлюднила прес-служба КМДА на своєму офіційному сайті.

Як ідеться на четвертому аркуші протоколу, за будівництво проголосували 94 людини, проти – 7.

"Ухвалили наступне рішення громадських слухань: зобов'язати КА "Київський метрополітен", Державну архітектурно-будівельну інспекцію та інші контролюючі органи забезпечити безпеку громадян та контроль за проведенням будівельних робіт на станції метро Герої Дніпра, погодити в цілому проект реконструкції станції метро Героїв Дніпра та будівництва торгівельно-розважального комплексу на перетині вул. Героїв Дніпра та Оболонського проспекту з урахуванням пропозицій та зауважень громадськості, доручити ініціативній групі опрацювати письмові пропозиції, які надійшли під час обговорення та внести їх до протоколу громадських слухань, визнати громадські слухання з питань благоустрою та будівництва торгівельно-розважального комплексу на перетині вул. Героїв Дніпра та Оболонського проспекту такими, що відбулися відповідно до чинного законодавства", - йдеться у документі, підписаному головуючою Манзюк Л.Ф. та секретарем Летюгою М.Г.

Своєю чергою представник ініціативної групи Оксана Карпенко одразу після громадських слухань, які проводили надворі, бо приміщення школи, де планувалося зібратися, не могло вмістити всіх охочих взяти участь у заході, повідомила, що понад 300 осіб проголосували проти ТРЦ і лише один учасник слухань висловився за будівництво. За її словами, рішення оформлене в протокол, який буде підписано та передано до КМДА.

Нещодавно на виході зі станції метро "Героїв Дніпра" почалося будівництво торговельно-розважального центру. Ділянку землі всередині транспортної розв'язки огородили парканом і підігнали будівельну техніку. Небайдужі кияни вимагають зупинити будівництво ТРЦ, мешканці району певні – будівництво зруйнує станцію і загрожує життю. 

Своєю чергою, у метрополітені запевнили, що будівництво ТРЦ цілком безпечне, але люди категорично проти нього та вимагають зупинити будівельні роботи. Активісти перекривають рух та намагаються привернути увагу київської влади до цієї проблеми.

Мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що роботи на "Героїв Дніпра" є плановими і направлені на укріплення станції метрополітену.

Повʼязані теми:

Наступна публікація