Скажені ціни: у столиці школярам продають їжу з подвійною націнкою

Скажені ціни: у столиці школярам продають їжу з подвійною націнкою

Як правило, купити ті самі продукти в супермаркеті вийде значно дешевше.

Батьки школярів у столиці скаржаться в соцмережах на завищені ціни та дивний асортимент продуктів у дитячих їдальнях. Дорослим не подобаються булочки за ціною хлібин і вдвічі дорожчі за магазинні цукерки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Учневі школи на Печерську Арслану батьки щодня дають на харчування 20 гривень. Цих грошей 6-класнику вистачає або на гарячий обід, або на дві булочки з соком. Ціни у їдальні та магазинах він уже порівнював. "Булочку з маком я купував за 4 гривні у крамниці, а тут – 8", - каже він. У їдальні кажуть, що випічка справді "трохи дорожча", натомість вона свіжа.

Батьки скаржаться на завищені ціни у шкільних буфетах

Батьки скаржаться на завищені ціни у шкільних буфетах

Алла Підгірна очолює підприємство "Шкільне", що обслуговує 24 школи у Печерському районі. Цього року саме ця фірма виграла тендер на постачання продуктів для шкільних їдалень та буфетів. Бюджет підприємства пані Алли – близько 5 мільйонів гривень. "На зарплату, на оренду, утримання підприємства. Націнка, в основному, сьогодні покриває – ми виходимо в нуль", - твердить вона.

На дорожнечу продуктів скаржаться і діти в школі на Оболоні. Там діє таке точно підприємство "Шкільне", тільки школярі нарікають, що його продукція втричі дорожча за магазинну. Виробники кажуть, що насправді націнка на весь асортимент буфету не перевищує 25% вартості продуктів. І додають, що продають дешевше, аніж у кіосках, тож простору для зниження цін у них немає.

Журналісти вирішили порівняти шкільні ціни з аналогічними продуктами в супермаркеті. Шоколадне печиво у навчальному закладі коштує 7,50 грн, а в крамниці – менше 5 грн. Соки коштують у магазинах на 2 грн дешевше. Управління освіти та адміністрації шкіл ціни у буфетах та їдальнях не контролюють, бо не мають на це повноважень. Батькам, які не задоволені вартістю чи якістю їжі, радять звертатися до антимонопольного комітету та оскаржувати результати тендерів.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація