Стежити за хресним ходом Московського патріархату в Києві будуть 4,5 тисячі силовиків

Стежити за хресним ходом Московського патріархату в Києві будуть 4,5 тисячі силовиків

Фото: УНІАН

Громадські активісти обіцяють перекрити учасникам ходи в'їзди до столиці.

Через два дні, 27 липня, до Києва мають підійти дві колони хресного ходу, який організувала Українська православна церква Московського патріархату. Проукраїнські активісти обіцяють перекрити учасникам ходи в'їзди до столиці. Аби не було масових заворушень, на вулиці Києва в ці дні мають вийти на патрулювання до 4,5 тисячі правоохоронців.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

"Ми не тільки будемо в Києві забезпечувати правопорядок, а вже кілька тижнів забезпечуємо його з обох сторін – зі Сходу (там іде десь близько 200-250 осіб) і з Заходу (зараз близько 800 осіб). Вони вже перебувають у Київській області, там залучена не тільки Нацполіція, ми співпрацюємо з СБУ і Нацгвардією. Ми будемо максимально залучати наші сили, щоб це пройшло тихо і спокійно", – уточнила Деканоідзе.

Хресний хід розпочався 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня – на Заході з Почаївської лаври. Обидва монастирі підпорядковані УПЦ МП. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі-України, учасники обох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці та разом пройти до Києво-Печерської лаври.

Днями депутати Бориспільської міськради заборонили рух хресної ходи їхнім містом.

Учасникам хресної ходи в Києві запропонують пройти через металошукачі

Учасникам хресної ходи в Києві запропонують пройти через металошукачі

Повʼязані теми:

Наступна публікація