Стали відомі подробиці затримання банди "чорних ріелторів" у Києві

Серед затриманих вчора 5 осіб - 2 організатора і 3 безпосередніх виконавця вбивств.

У Генпрокуратурі розповіли подробиці затримання та діяльності банди, які користуючись зв'язками із окремими співробітниками Головного управління Національної поліції у місті Києві, а також з нотаріусами, викрадали, тривалий час утримували, і при цьому били, мордували та вбивали мешканців столиці, щоб заволодіти їх житлом.

П'ять осіб затримано. Кримінальне провадження розслідується за ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів).

Члени банди упродовж 2014-2016 років підшуковували представників неблагополучних одиноких і соціально незахищених верств населення, яких викрадали, ізолювали в окремих приміщеннях завдяки мордуванню, позбавленню їжі і води, підкупом та погрозами змушували підписувати документи, за якими їх позбавляли майна. Також встановлено, що діяльність банди була пов'язана з функціонуванням офісу, який нібито надавав фінансові послуги. Незахищені особи звертались туди за позиками і потрапляли таким чином фактично "в рабство".

Серед затриманих вчора 5 осіб - 2 організатора і 3 безпосередніх виконавця вбивств. Задокументовано один епізод вбивства з корисливих мотивів, вилучено речові докази, попереджено вбивство ще однієї особи і фактично звільнено 5 заручників, які утримувалися учасниками цього злочинного угруповання.

В ході операції проведено 53 санкціонованих обшуки на території міста Києва та Київської області. За їх результатами вилучено 5 одиниць зброї, вилучено 100 тис дол США; особисті документи: копії та оригінали на майно громадян; зброю; наркотичні засоби; незаконну спецтехніку для стеження за громадянами; та величезну картотеку даних про осіб, які були потенційними жертвами цього злочинного утворення.

Завтра буде подано до суду клопотання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді затримання, підготовлено клопотання про арешт їх майна, оскільки вказані злочини вчинені з корисливих мотивів. Українці закликають звертатися до прокуратури і повідомляти про діяльність цієї банди в інших регіонах України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація