Столичним АТОшникам замість землі пропонуватимуть грошову компенсацію

Столичним АТОшникам замість землі пропонуватимуть грошову компенсацію

Мама Надії Савченко відмовилася від землі в Биківні / Фото: perspektiva-info.by

Земельна ділянка для родини Савченко виявила проблему нестачі землі для воїнів АТО.

Незгода матері Надії Савченко з виділенням їй землі в Биківні, де проти вирубки лісу під забудову протестують місцеві жителі, виявила проблему нестачі в місті належних за законом земельних ділянок для воїнів АТО. Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв виділити землю для родини Савченко з урахуванням усіх побажань, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Однак при цьому керівник КМДА визнав, що така ситуація є унікальною та задовольнити потреби багатьох інших воїнів АТО міська влада не зможе.

Безкоштовно отримати землю має право кожен киянин, який брав участь в бойових діях на Донбасі. Таких у столиці вже налічується 17 тисяч.

На всіх, зізнається Кличко, землі не вистачить. Тому військовим пропонуватимуть грошову компенсацію. Про яку суму буде йти мова, в адміністрації ще не визначилися.

Як уже повідомлялося, деякі депутати розцінили як провокацію спробу надати родині Савченко землю в Биківнянському лісі"Сьогодні, коли громада селища Биківня, активісти та екологи протестують проти надання земель в Биківнянському лісі, питання про надання земельної ділянки герою України – Надії Савченко виглядає, як провокація", - заявив депутат Київради від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Кореспондент ТСН Оксана Щербина

Мати Надії Савченко не погодилася брати земельну ділянку у лісі, який місцеві хочуть вберегти

Мати Надії Савченко не погодилася брати земельну ділянку у лісі, який місцеві хочуть вберегти

Повʼязані теми:

Наступна публікація