Суд дозволив скандальному екс-беркутівцю працювати в поліції

Суд дозволив скандальному екс-беркутівцю працювати в поліції

Суд дозволив скандальному екс-беркутівцю працювати в поліції

Прокуратура не дібрала переконливих для суду аргументів.

Колишній боєць київського "Беркуту" Дмитро Страшок, якого підозрюють у жорстокому побитті активістів Євромайдану, і далі працюватиме у столичній поліції. Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити клопотання прокуратури про усунення правоохоронця від роботи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Слідство триває і прокурор вважає, що Страшок може впливати на свідків та підробити докази у справі. Однак переконати суд у цьому не вдалося.

Старшого сержант Дмитра Страшка підозрюють у тому, що 23 січня 2014 року у Кріпосному провулку Києва у складі 2-ї роти "Беркуту" він напав на автобус майданівців, побив їх і підробив рапорт про інцидент. Після цього вдало пройшов переатестацію до поліції.

У справі проходять ще кілька силовиків, зокрема і керівництво спецроти. Головному фігуранту загрожує 10 років за ґратами.

Наприкінці квітня аналогічне рішення було прийняте судом стосовно іншого екс-беркутівця Антона Зазимка. Той продовжує бути переатестованим поліцейським полку поліції особливого призначення Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація