Суд визнав будівництво скандального житлового комплексу у Києві законним

Активісти наполягають, що дозволи на будівництво видані за сумнівними схемами. 

Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні скарги киянам, які вимагали визнати будівництво скандального житлового комплексу "Сонячна Рів'єра" у столиці незаконним.

Рішення суду було ухвалене 2 лютого, повідомляє "Радіо Свобода".

Мешканці Микільської Слобідки намагалися оскаржити дозвіл на будівництво житлового комплексу, який видали сумнівним шляхом.

"Територія земельних ділянок, відповідно до Генерального плану Києва, за своїм функціональним призначенням належить до складової частини озеленених територій загального користування рекреаційного призначення", – заявив юрист Андрій Декало.

Натомість у Державній архітектурно-будівельний інспекції стверджують, що всі документи є відповідними та підстав для скасування їхньої видачі немає.

У КМДА чіткої відповіді щодо законності забудови не дають та радять звертатися до правоохоронців.

Примітно, що наприкінці 2015 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво "Сонячної Рів'єри" на Микільській Слобідці має бути зупинене і не буде продовжуватися без згоди громадськості. Будівельні роботи відновилися невдовзі після місцевих виборів, другий тур яких закінчився 15 листопада, відзначають журналісти.

Раніше журналісти програми "Схеми" з'ясували, що до скандальної забудови можуть бути причетні бізнесмен Вагіф Алієв, син його бізнес-партнера Дмитро Капивин, депутат Київради Вадим Столар, а також бізнесмен Сергій Веселов. За даними "Схем", усі вказані особи пов'язані із мером Києва Віталієм Кличком.

Повʼязані теми:

Наступна публікація