Суд знову заарештував майно ТРЦ "Gulliver"

Суд знову заарештував майно ТРЦ "Gulliver"

Фото: УНІАН

Керівництву комплексу наразі нічого не відомо про арешт.

Суд повторно заарештував майно ТРЦ "Gulliver" у Києві.

Про це "Українським новинам" повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Так, заарештував", – повідомила вона, відповідаючи на запитання про накладення повторного арешту на майно комплексу "Gulliver".

Інших деталей розгляду справи вона не повідомила.

У коментарі Українським Новинам керівник відділу зв'язків з громадськістю "Gulliver" Тетяна Атаджанова повідомила, що керівництву комплексу наразі нічого не відомо про арешт.

Нагадаємо, 10 січня накладений арешт на ТРЦ Gulliver в Києві було знято. Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, який скасував постанову Шевченківського районного суду столиці.

25 листопада 2016 року стало відомо про обшуки в Gulliver. Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що на ТРЦ накладено арешт в рамках розслідування розкрадань у банку "Михайлівський". За його словами, слідство встановило, що власником банку є ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого є власністю Віктора Поліщука.

Зазначимо, Поліщук є найбільшим власником мережі електронних гіпермаркетів "Ельдорадо", страхової компанії "Форте", ЖК "Зелений квартал" і "Лісовий квартал", а також заборгував українським банкам 23 млрд грн. Серед цих запозичень – кредити на 1,3 млрд грн, видані своїм банком "Михайлівський". Більшість банківських кредитів він не повертає вже два роки. Вчасно обслуговується лише 0,1% (без нарахованих, але не сплачених доходів більше 3 місяців).

Голова правління банку "Михайлівський" був заарештований у серпні у справі про розкрадання 2,3 мільярда гривень банку. В СБУ зазначили, що підозрюваний очолював комерційну структуру, створену топ-менеджментом банку для залучення коштів фізичних осіб під "привабливі" умови. Отримані гроші зловмисники направили на кредитування власних бізнес-проектів. Рахунки фізосіб відкриті в банку "Михайлівський". Тому після його ліквідації фінансові втрати вкладників повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація