Суд зняв арешт із ТРЦ Gulliver

Суд зняв арешт із ТРЦ Gulliver

Фото: УНІАН

Апеляційний суд не знайшов підтвердження незаконної діяльності ТРЦ, щодо якої заявляли в прокуратурі.

Накладений арешт на ТРЦ Gulliver в Києві знято. Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, який скасував постанову Шевченківського районного суду столиці.

Про це повідомили в прес-службі ТРЦ.

Рішення ухвалене 27 грудня 2016, а повний текст ухвали апеляційного суду отримано 5 січня 2017 року.

У своїй ухвалі апеляційний суд зазначає, що після перевірки доводів клопотання прокурора щодо наявності підстав для накладення арешту на Gulliver висновки райсуду є безпідставними. "Як зазначено в ухвалі, прокурором і слідчим не надано жодних доказів на підтвердження того, що діяльність ТОВ "ТРИ О" (ТРЦ Gulliver) пов'язана з ВАТ "Банк Михайлівський" або ТОВ "Екосіпан". Дані, які вказували б на незаконність таких відносин у матеріалах справи відсутні, і прокурором у судовому засіданні не були надані. Також відсутні будь-які доводи і докази того, що комплекс Gulliver, на який було накладено арешт, міг би бути використаний як речовий доказ у справі про розкрадання коштів "Банку Михайлівського". Тобто, крім припущення прокурора і викладу фактичних обставин справи "Банку Михайлівський" клопотання прокурора не містило жодних аргументів або доказів в обґрунтування його позиції", - йдеться в повідомленні прес-служби.

На думку генерального директора компанії "ТРИ О" Ірини Круппи, накладення арешту - грубе порушення права власності. "У суді доведено, що воно було придбано задовго до створення банку "Михайлівський", а тому доводи, що майно придбано в результаті неправомірної діяльності безпідставні. Унікальний багатофункціональний комплекс, який розташований у самому центрі Києва, продовжує працювати і забезпечує робочими місцями понад 5000 осіб", - зазначила вона.

25 листопада стало відомо про обшуки в Gulliver.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що на ТРЦ накладено арешт в рамках розслідування розкрадань у банку "Михайлівський". За його словами, слідство встановило, що власником банку є ТОВ "Екосіпан", 92,5% якого є власністю Віктора Поліщука.

Зазначимо, Поліщук є найбільшим власником мережі електронних гіпермаркетів "Ельдорадо", страхової компанії "Форте", ЖК "Зелений квартал" і "Лісовий квартал", а також заборгував українським банкам 23 млрд грн. Серед цих запозичень – кредити на 1,3 млрд грн, видані своїм банком "Михайлівський". Більшість банківських кредитів він не повертає вже два роки. Вчасно обслуговується лише 0,1% (без нарахованих, але не сплачених доходів більше 3 місяців).

Голова правління банку "Михайлівський" був заарештований у серпні у справі про розкрадання 2,3 мільярда гривень банку. В СБУ зазначили, що підозрюваний очолював комерційну структуру, створену топ-менеджментом банку для залучення коштів фізичних осіб під "привабливі" умови. Отримані гроші зловмисники направили на кредитування власних бізнес-проектів. Рахунки фізосіб відкриті в банку "Михайлівський". Тому після його ліквідації фінансові втрати вкладників повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розширив список вкладників "Михайлівського", яким передбачені компенсації за "згорілі" вклади, на 10626 осіб. Додаткова сума виплати збільшилася майже на 100 млн грн – до 1 млрд 327 млн грн. Повернення грошей вкладникам відновили 4 листопада. Попередній реєстр вкладників налічував 46622 особи. З них отримали компенсації 19,7 тисячі осіб на загальну суму 1,19 млрд грн (97% від суми загального реєстру).

Повʼязані теми:

Наступна публікація