"Транспортний армагедон" у Києві може повторитися найближчими днями

"Транспортний армагедон" у Києві може повторитися найближчими днями

Фото: Відеопробки

Обурені власники знесених МАФів обіцяють і далі боротися за свої торгові точки.

Акція протесту продавців і власників торгових кіосків біля метро "Святошино" може повторитися. Про це кажуть люди, котрі перекрили вранці столичний проспект Перемоги і спричинили цим транспортний колапс, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Підприємців обурило те, що МАФи демонтували, коли в них був товар. Людей про демонтаж не попередили, твердять власники торгових точок. Крім того, продавців непокоїть вибірковість, адже частину магазинів екскаватор-руйнівник залишив неушкодженими. Господарі знищених яток підозрюють, що це було зроблено спеціально, та пояснюють це можливою близькістю власників уцілілих крамниць до київської влади. "Ніхто не попереджав. Я не підписувала жодних документів, що мене хтось попереджав", - переконує одна жінка-підприємець, магазин якої було знесено.

Представники влади поки що коментують ситуацію тільки в соцмережах. Нардеп Дмитро Білоцерковець, як колишній керівник столичного департаменту благоустрою, запевнив, що списки МАФів, які підлягають демонтажу, були опубліковані ще на початку року. І всі підприємці мали час на самостійний демонтаж. Заступник голови КМДА Ілля Сагайдак заявив, що підприємці не платять податки і крадуть електроенергію, тому незаконний бізнес має бути закритий.

Люди з цим категорично не погоджуються. "Ми хочемо працювати. Ми працювали чесно", - кажуть вони. На знак протесту підприємці перекрили дорогу. Та пообіцяли, що подібні акції можуть продовжуватися, бо їм ніде працювати і цю проблему слід вирішувати. Поки ж продавці зайняті вивезенням вцілілого майна і товарів із побитих бульдозером торгових площ. Підприємці кажуть, що бояться мародерів, котрі можуть з'явитися вночі. Крім того, люди остерігаються обіцяного владою другого приїзду екскаватора, котрий має донищити те, що лишилося не зруйнованим сьогодні. Щоби якось підняти собі настрій, працівники торгівлі приймають ставки на те, чи буде разом із іншими знесений магазин солодощів відомої торгової марки, котрий розташований неподалік.

Як уже повідомлялося, у Києві на проспекті Перемоги із самого ранку утворився кількакілометровий затор. Транспорт "завмер" і стояв у чотири-п'ять рядів. Цього разу не лише через заміну дорожного покриття, а й через комунальників, які біля станції метро "Святошин" зносили МАФи. Власники яток, які були на місці подій, розповідають, що близько п'ятої ранку невідомі в масках з бульдозерами почали громити їхні торгові точки, навіть не давши повиносити крам. Не зачепило лише один стаціонарний магазин, аптеку і кілька кіосків. Саме тому власники кинулися переривати дорогу. Буквально з годину-півтори вони розблокували руху напрямку центру столиці і почали розгрібати завали. "Перекрили дорогу, ніхто з влади не приїхав, жоден чиновник, максимум заступник ГУВС Святошинського району", - розповідає обурений власник одного з кіосків.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Демонтаж МАФів біля станції метро Святошин призупинили

Демонтаж МАФів біля станції метро Святошин призупинили

Повʼязані теми:

Наступна публікація