Трьох підозрюваних у пограбуванні АЗС і розстрілі правоохоронців знову відправили до СІЗО

Трьох підозрюваних у пограбуванні АЗС і розстрілі правоохоронців знову відправили до СІЗО

Фото: фото Оксани Муляр/ТСН

Суд ухвалив тримати людей під вартою.

Після майже 10-годинного очікування журналістів надвечір таки пустили на засідання суду, де підозрюваним у нападі на бензоколонку та вбивстві правоохоронців півтора роки тому в Києві обирають запобіжні заходи. Напередодні суд не зміг цього зробити і в суботу сплив термін перебування трьох затриманих під вартою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Захист наполягав на тому, що засідання має бути перенесене з огляду на стан здоров'я Вікторії Завірухи, котру напередодні госпіталізували просто із зали суду. З її власних слів, медики діагностували в неї гострий панкреатит і збиралися робити операцію з видалення апендикса.

Журналістам дозволили бути присутніми на слухані у справі підозрюваних у вбивстві міліціонерів

Журналістам дозволили бути присутніми на слухані у справі підозрюваних у вбивстві міліціонерів

Судове засідання почалося з того, що було оголошено про те, що час тримання під вартою підозрюваних сплив і вони відпускаються на волю. Однак одразу ж слідчий затримав усіх підозрюваних за новою статтею обвинувачення – хуліганство. Проте суд розглядав запобіжний захід не за нею, а старою справою, що стосується подій на АЗС навесні 2015 року. Адвокати намагалися оскаржити це, але марно.

Нардеп Ігор Луценко пропонував узяти всіх фігурантів справи на поруки. Однак йому було відмовлено. У підсумку суд ухвалив підозрюваним Вікторії Завірюсі, Андрію Романюку та Євгену Кошелюку ті самі запобіжні заходи, що були в них до цієї суботи - тримання під вартою в Лук'янівському СІЗО столиці. Поведінку правоохоронців, які тривалий час не допускали журналістів на відкрите засідання, так ніхто наразі не пояснив.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Повʼязані теми:

Наступна публікація