ТСН знайшла друга Жизневського, який став свідком його смерті від металевої кулі на Грушевського

ТСН знайшла друга Жизневського, який став свідком його смерті від металевої кулі на Грушевського

Кобялко каже, що на щиті, яким захищався Жизневський, є дірка від кулі

Троє людей загинули від куль під час масових демонстрацій.

Слідство і досі шукає вбивць активістів на Грушевського. Проте встановити підозрюваних міліція досі не може: кажуть, що немає свідків. Вже зазвучали версії, що тіла могли взагалі підкинути, - йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Провладні депутати вважають, що Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Романа Сеника на Грушевського застрелили снайпери з НАТО. Депутати опозиції переконують, що стріляли спецпризначенці, що ховалися за спинами рядових бійців внутрішніх військ. Міліція ж на днях прозвітувала, що свідків встановити тяжко, а оскільки тіла переносилися, то неможливо встановити, де це сталося.

Тому ТСН.Тиждень провела власне розслідування загадкових вбивств. Розуміючи, що працювати на території мітингувальників міліції зараз практично неможливо, журналісти самі вирушили на пошуки свідків стрілянини. Віднайти тих, з ким в момент пострілів був поруч Сергій Нігоян та Роман Сеник, кореспондентам ще не вдалося. А от свідка вбивства білоруса Михайла Жизневського вони знайшли. Його шукали два дні. Михайло отримав кулю на очах у свого друга Тараса Кобялко. Журналісти відшукали його в Українському домі. Нині він сам ледь тримається на ногах, з температурою під сорок.

За його словами, Жизневський із деревʼяним щитом під час відступу спецпризначенців та наступу мітингувальників став біля автобуса, щоб закрити дірку, аби звідти не стріляли. Деревʼяний щит добре захищав від гумових куль. Аж раптом Михайло опинився на бруківці вулиці Грушевського з металевою кулею у серці. Тарас Кобялко каже, що його друг упав на спину у напрямку до Українського дому. На щиті, котрим він захищався, є чимала дірка. Кобялко переконаний, що куля летіла із боку силовиків. "Я впевнений, що це вони. Вони просто злякалися, що мужні хлопці йдуть без нічого", - сказав він.

Щит журналістам не показали, запевнивши, що він поїхав разом з тілом Михайла у Білорусь. Але те, що у ньому дірка - це ще один доказ, куля летіла не з тилу. Якщо вірити свідченням Ігоря Ількіна, який намагався реанімувати Жизневського, то постріл був зроблений із сектору, де нікого, крім спецпризначенців, бути не могло.

У міліції переконують, що набої, якими завдані тілесні травми Жизневському, органами внутрішніх справ не використовуються і на озброєнні не перебувають.

Нині йдеться про те, що попередньо Жизневського та Сеника вбили кулі 12 калібру. Гвинтівка Форт 500 Т використовується спецпризначенцями на Грушевського і має саме 12 калібр. А ще в неї можна запросто зарядити металеву картеч, з якої був вбитий і Нігоян.

ТСН.Тиждень знайшов свідка вбивств на Грушевського

ТСН.Тиждень знайшов свідка вбивств на Грушевського

Минулого тижня міліція вела допити, приходив свідчити лікар. Слідчі твердять, що прогресу у справі мало і потрібна допомога свідків. Та йти в міліцію майданівцям небезпечно, як і міліції на Майдан. Очевидно, що без офіційного розслідування встановити, хто стріляв, неможливо. Але якщо цього не зробити, то нових пострілів не відвернути і непокараний вбивця для громадянської війни якраз і може стати тим самим спусковим гачком.

Нагадаємо, що вбитого на Грушевського білоруса поховали із прапором УНА-УНСО

Кореспондент ТСН.Тиждень Сергій Гальченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація