У Аделаджі щосили готуються до виборів у Київраду

У Аделаджі щосили готуються до виборів у Київраду

Говорять, що завдання йти у владу поставив саме Сандей / Фото: Сегодня

При "Посольстві Божому" вже формуються групи потенційних кандидатів у депутати на вибори в столиці.

Поки Сандей Аделаджа ходить на суди у справі про "Кінгз кепітал", в його церкві "Посольство Боже" готуються до виборів до Київради, які повинні відбутися цього року. Парафіяни проходять тренінги на тему політики і лідерства. Кажуть, завдання йти у владу поставив саме Сандей, пише "Сегодня".

За словами парафіян "Посольства...", під час одного зі своїх виступів пастор Сандей заявив, мовляв, нам потрібно проводити своїх людей у різні структури влади.

При церкві вже формуються групи потенційних кандидатів у депутати на вибори в столиці. Також на проповіді Аделаджа закликав прихожан активно працювати в соцмережах. "З кожного з вас по 10 новин на ваших сторінках. Встали і збираєтеся на службу - пишіть на сторінці, прийшли сюди, знову пишіть. Пишіть тільки хороше, ставте фотографії і діліться з друзями, а не тільки лайкайте", - говорив Аделаджа.

Відомий соціолог Ірина Бекешкіна заявила: один з колишніх прихожан повідомив їй, що Сандей прийняв рішення - його люди повинні увійти у всі громадські ради при уряді. "Мета ймовірно одна - впливати на владу будь-яким чином", - говорить Бекешкіна. Їй як раз довелося зіткнутися з парафіянами "Посольства Божого" в раді при МЗС. "Коли ми переобрали їх і домоглися своєї більшості, то пасторові стало просто нецікаво з нами працювати, і він написав заяву, що за станом здоров'я не братиме участі в раді", - говорить Бекешкіна.

Нагадаємо, нещодавно на головпоштамті сталася бійка на виборах іншої громадської ради при київській мерії. Делегати пошкодили двері і крісла і застосували вогнегасник. Там теж були сандеївці, які намагалися провести своє керівництво. "У них схема проста - одна людина приносить документи відразу від десятка різних громадських організацій і благодійних фондів. Як правило, вони існують лише на папері, а за всім цим стоять сандеївці", - говорить Бекешкіна.

Самі парафіяни запевняють, що цілі у них благородні і ніяких фальсифікацій вони не роблять. "Я був в раді при КМДА в минулому році, ми проводили суботники, круглі столи, тому хотів знову продовжити роботу", - розповів пастор "дочірньої" "Посольству Божому" церкви Благородних сердець Юрій Черненко.

У раду при КМДА він намагався потрапити через громадську організацію "Покликання", яка проводить роботу в реабілітаційному центрі для наркозалежних того ж Аделаджі. Черненко вже готується до виборів в Київраду. "Звичайно, рішення буду приймати не один я, а команда. Але якщо мене підтримають і я буду готовий, то, звичайно, спробую свої сили на виборах. Наше завдання - змінити суспільство, і ми знаємо, як це зробити", - заявив він.

У мерії кажуть, що до формування рад не мають відношення. Чиновники лише реєструють, а решта - справа громадських діячів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація