У центрі Києва паломників УПЦ МП зустріли плакатами "П'ята колона"

У центрі Києва паломників УПЦ МП зустріли плакатами "П'ята колона"

Фото: Facebook/Ozon/Озон - громадське спостереження

Поліція попросила протестувальників прибрати провокативні банери.

У центрі Києва на Європейській площі помітили противників хресного ходу УПЦ МП.

Зокрема, на сходах Українського дому стоять троє чоловіків із банерами з написами "П'ята колона", "Донбас - це руssкій мір" та "Раби, підніжки, грязь Москви", повідомив на своїй сторінці у Facebook "Озон".

"Контрзібрання українського православного братства - зареєстроване мирне зібрання. Лейтенант поліції просить учасників контрзібрання прибрати провокативні плакати", - йдеться у повідомленні.

До того ж, як видно на фото, один із чоловіків тримає в руках прапор України.

Наразі на площі зібралися понад 200 учасників хресного ходу, які тримають у руках таблички із назвами міст, звідки вони приїхали - Хуст, Чернівці, Кривий Ріг, Бердянськ, Дніпро та інші.

З сутичками та зображенням Путіна під Києвом був зірваний хресний хід зі сходу

З сутичками та зображенням Путіна під Києвом був зірваний хресний хід зі сходу

Нагадаємо, сьогодні, 27 липня, в Києві фінішує хресний хід вірян Української православної церкви Московського патріархату.

Напередодні ввечері дві колони – зі Сходу та Заходу – увійшли до столиці. Через можливі провокації, а також виявлення двох бойових гранат на шляху ходу правоохоронці заборонили рух колони вулицями Києва. Вірян транспортом підвезуть безпосередньо на Європейську площу. Звідти вони о 12:30 піднімуться на Володимирську гірку, де о 13:00 відбудеться молебень до Дня хрещення Київської Русі. Звідти хресний хід о 13:30 знову вирушить до Європейської площі, а потім вулицями Грушевського та Мазепи – до Києво-Печерської Лаври.

У столиці перекрили центральні вулиці для руху транспорту та встановили металеві паркани і металошукачі. За порядком стежитимуть близько 4,5 тисячі силовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація