У центрі Києва стався зсув ґрунту, який засипав декілька будівель

Зсув стався на будівельному майданчику на Печерську.

У п'ятницю, 25 березня, у центрі Києва стався зсув ґрунту на будівельному майданчику.

Про це повідомили у прес-службі Печерської райдержадміністрації у столиці.

"Сьогодні, 25 березня, у Печерському районі за адресою Кіквідзе, 43 на будівельному майданчику відбувся значний зсув ґрунту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, унаслідок інциденту постраждалих та жертв немає.

Очевидці розповіли, що через зсув ґрунту були завалені будівлі АТП, які розташовані неподалік від будівництва.

За результатом перевірки комісія, яка прибула на місце події, склала відповідний протокол та надала доручення підпорядкованим підрозділам.

Нагадаємо, увечері 25 лютого в п'ятиповерховому відселеному аварійному будинку у центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького сталося обвалення з п'ятого по перший поверхи. Інцидент трапився під час будівельних робіт із демонтажу внутрішньої стіни.

Дві доби практично без перерви намагалися рятувальники витягти живих із-під завалу 5-поверхового будинку в центрі Києва. 600 надзвичайників, 100 одиниць техніки. Пошук не припиняли навіть уночі, дослухаючись до кожного звуку. Як наслідок – шістьох урятували. Двох – дістали мертвими. Один із них, за даними поліції, – будівельник. Друга жертва – сам замовник ремонтних робіт.

За час рятувальної операції спливли на поверхню скандальні факти про саму споруду. Будинок виявився пам'яткою архітектури й будівельники працювали без жодного дозволу. Сумнівним виявилась і його приватизація, яку пов'язують з іменем Ірини Бойко, дружини екологічного міністра часів Азарова Віктора Бойка. Згідно з держреєстром, квартири та нежитлові приміщення в будівлі належать кільком фірмам, що так чи інакше пов'язані з його родиною.

Повʼязані теми:

Наступна публікація