У кімнатах поліції в київському метро можуть зникнути клітки

У кімнатах поліції в київському метро можуть зникнути клітки

Фото: Архів

Правозахисники вимагають демонтувати "знаряддя тортур".

Правозахисники вимагають прибрати клітки у кімнатах поліції у столичному метро. Вони кажуть, що такі місця обмеження волі можуть прирівнюватися до тортур, адже там мало повітря, відсутні вікна, мала площа, а юридично ці місця ніяк не регламентовані законом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Вони апріорі незаконні", - переконані правозахисники. Поліцейські під час інспекції столичної станції "Майдан Незалежності" у відповідь кажуть, що у клітці нікого не тримають, а сама вона – засіб захисту від неадекватних затриманих, які нападають на правоохоронців.

Правозахисники вимагають прибрати клітки у кімнатах поліції в метро

Правозахисники вимагають прибрати клітки у кімнатах поліції в метро

Інспектори цим словам віри не ймуть. Кажуть, що у серпні пройшлися з фотоапаратом ще по декількох станціях і в одній з кімнат поліції зафіксували затриманого в клітці. "Ми бачимо об'єкт, який порушує Європейську конвенцію з прав людини, який має бути демонтовано", - наголошують правозахисник.

Керівник метрополітенівської поліції каже, що він не проти демонтажу кліток, але це виходить за межі його повноважень. Бо кімнати поліції належать метрополітену, а отже – міській владі. Однак правозахисники вимагають відповіді саме від поліції.

Кореспондент ТСН Олександр Шилко

Повʼязані теми:

Наступна публікація