У Києві активісти залили "кров'ю" приймальню каналу "Україна" через серіал про АТО

Охорона телеканалу не змогла схопити молодиків.

У Києві, у п'ятницю, 22 квітня, вдень група молодиків облила приймальню телеканалу "Україна" червоною фарбою.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції у столиці.

"Попередньо встановлено, що група молодиків зайшла у приміщення, вилила в холі речовину червоного кольору та розкидала листівки. Після цього вони залишили приміщення", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою один із активістів фронту боротьби проти окупації українського ефіру повідомив на своїй сторінці у Facebook, що приймальня телеканалу була залита кров'ю на знак протесту проти трансляції серіалу "Не зарекайся".

За його словами, охорона телеканалу намагалася напасти на активістів, але невдало.

"Жоден охоронець не постраждав", - додав він.

Наразі за фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження, причетним до інциденту "світить" до 4 років позбавлення волі. На місці події працюють правоохоронці, які опитують свідків та вивчають записи з камер відеоспостереження.

Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТРК "Україна". Перевірка пов'язана зі скандалом, який вибухнув в соцмережах через один з серіалів виробництва цього телеканалу - "Не зарікайся". На думку глядачів, у серіалі позитивно зображують терористів "ДНР/ЛНР" і російські гібридні війська на Донбасі. При цьому бійців ЗСУ і представників української влади в ньому називають "украми", "купка фашистів", "кривава хунта".

Після того як із 16 членів експертної ради, лише 5 були проти показу серіалу, у Держкіно розпустили експертну раду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація