У метрополітені обґрунтували закриття станції метро "Вокзальна"

У метрополітені обґрунтували закриття станції метро "Вокзальна"

У метрополітені обґрунтували закриття станції метро "Вокзальна"

Станція в години пік на працюватиме на вхід протягом чотирьох місяців.

Столичну станцію метро "Вокзальна" закриють на вхід. Там найближчі чотири місяці збираються ремонтувати ескалатор, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

165 тисяч кілометрів – стільки під землю і наверх проїхали три ескалатори за десять років. Саме тоді їх ремонтували востаннє. Термін експлуатації знов добігає кінця, тож по черзі підйомники закривають і починають ремонтувати.

Для пасажирів – лише незручності. Адже найближчі чотири місяці щоденно на кілька годин станцію "вокзальна" закриватимуть на вхід.

Три ескалатори. Кожен приблизно місяць не працюватиме. Інші два – вдень возитимуть людей у звичайному режимі. А от зранку та ввечері – у години пік – рух підйомників скерують лише вверх. Саме тому "вокзальну" закриватимуть на вхід.

"Іншого сценарію не може буди. Тому що ми думаємо про безпеку пасажирів, які прибувають на станцію. Станція, ви ж бачите, одна з найстарших. І простір обмежений, і насамперед завдання – підняти людей з обмеженого простору нагору, і тим ми убезпечимо людей", - пояснив начальник служби руху КП "Київський метрополітен" Сергій Ткачук.

Станцію метро "Вокзальна" закриють на вхід

Станцію метро "Вокзальна" закриють на вхід

"Вокзальна" – одна з найменших станцій столичної підземки, але й одна з найзатребуваніших. Щоденно нею користуються близько ста тисяч людей. У київській мерії вже вирішили, як розвозитимуть звідти пасажирів.

На вокзалі на час ремонту вводять два додаткових наземних маршрути. Автобусом з привокзальної площі людей возитимуть до найближчої станції "Університет". Тролейбусом можна буде дістатися до станцій синьої гілки "Льва Толстого" та "Палац спорту".

Приміські електрички, за задумом столичних чиновників, на центральний вокзал найближчі чотири місяці мають прибувати майже порожніми.

"У нас є домовленості з "Укрзалізницею" про те, щоби висаджувати пасажирів, які їдуть на приміських електричках. Ті, що їдуть з заходу – на станції метро "Святошино", ті, що їдуть з півдня – на "Видубичах". Максимально попередити і розгрузити пасажирів з міських електричок", - пояснив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Ремонт ескалаторів за планом має розпочатись 11 травня і триватиме до 6 вересня. Найближчий тиждень – до кінця травневих свят – тут все працює, як завжди.

Раніше повідомлялося, що в Києві планують побудувати другий вихід на станції метро "Вокзальна" до 2020 року.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація