У Києві Московську вулицю хочуть перейменувати на честь бійця АТО "Годзили"

У Києві Московську вулицю хочуть перейменувати на честь бійця АТО "Годзили"

Фото: УНІАН

Легендарний Дмитро Годзенко загинув за день до виведення підрозділу із зони АТО.

У Києві Московську вулицю у Печерському районі хочуть перейменувати на честь бійця АТО Дмитра Годзенка з позивним "Годзила", який загинув у березні цього року.

Таку рекомендацію Київраді дала Комісія з питань найменувань.

Під час обговорення цієї пропозиції хтось сказав, що назва Московської вулиці є історичною, проте заступник голови КМДА Олексій Резніков відповів: "При всій моїй повазі, але це не та назва вулиці, яку я хочу бачити на мапі Києва".

Окрім Московської вулиці, Комісія рекомендує Київраді змінити назви ще двох вулиць. Так, проспект Героїв Сталінграда в Оболонському районі пропонується перейменувати на честь українського композитора і поета, Героя України Володимира Івасюка, а вулицю Петровського у Деснянському районі – на честь хіміка-технолога, мистецтвознавця і колекціонера Василя Щавинського.

Також Комісія звернулась до міського голови Києва та заступника міського голови-секретаря Київради щодо відновлення процедури розгляду перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.

Відповідні перейменування вже пройшли громадські обговорення і були підтримані киянами, наголошується на сайті КМДА.

Нагадаємо, легендарний військовий 17-го мотопіхотного батальйону 57-ї окремої бригади Дмитро Годзенко з позивним "Годзила" загинув 31 березня 2016 рокуУ будинок у Зайевому, у якому солдати жили, залетіла 120-мм ворожа міна. Осколок пробив дах і влучив Дмитру в серце. Годзенко збирався повернутися додому 1 квітня, коли його підрозділ мали вивести із зони бойових дій. До цього дня Дмитро не дожив один день. 21 березня Президент України підписав наказ про нагородження його орденом "За мужність" III ступеня.

З легендарним військовим Дмитром Годзенком сьогодні прощались у столиці

З легендарним військовим Дмитром Годзенком сьогодні прощались у столиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація