У Києві можуть оголосити надзвичайну ситуацію через епідемію грипу

У Києві можуть оголосити надзвичайну ситуацію через епідемію грипу

СЕС може оголосити в Києві надзвичайну ситуацію через грип / Фото: УНІАН

За останні дні в місті спостерігається зростання захворюваності на 9,3% серед дорослих.

Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві може оголосити у столиці надзвичайну ситуацію природного характеру у разі подальшого зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це йдеться у повідомленні СЕС.

Згідно з даними фахівців, за період з 24 січня по 30 січня 2016 року на грип та ГРВІ захворіли 5976 осіб, показник на 10 тисяч населення міста становив 124,6 і перевищив епідемічний поріг на 12,8%. З усіх захворілих 15 905 випадків захворювань (44,2%) зареєстровані серед дітей, віком до 17 років.

"Спостерігається зростання захворюваності на 9,3% серед дорослих, у порівнянні з попереднім тижнем епідсезону, зареєстровані 20 071 випадків захворювань, що складає 55,8%, від загальної кількості захворілих. Госпіталізовані 1037 осіб, у тому числі, 418 дітей", - зазначили в СЕС.

Зазначається, що на території Київської області, у зв'язку з перевищенням епідемічного порогу захворюваності на 87%, уже оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

"У разі подальшого зростання захворюваності на грип та ГРВІ, на території м. Києва також буде оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру... Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві буде мати право проводити перевірки суб'єктів господарювання з питань дотримання профілактичних та протиепідемічних заходів та вживати заходів адміністративного впливу", - наголошують в СЕС.

Атака грипу на Україну

Як повідомлялося раніше, епідемію грипу у Києві оголосили наприкінці січня. Тоді поріг захворюванності був перевищений на 12,8 %. СЕС рекомендувала закрити дитсадки і ВНЗ. Жертвами грипу у Києві стали загалом 33 людини. 

3 лютого санітарні лікарі запевняли, що у Києві епідемія грипу та ГРВІ пішла на спад

Повʼязані теми:

Наступна публікація