У Києві на хабарі у $ 150 тис впіймали суддю Дніпровського суду

У Києві на хабарі у $ 150 тис впіймали суддю Дніпровського суду

Фото: УНІАН

Суддя ховав гроші у скляній банці.

У понеділок, 9 серпня, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали суддю Дніпровського районного суду міста Києва.

Служитель Феміди вимагав і отримав хабар у сумі 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн), йдеться у повідомленні НАБУ.

Правопорушення кваліфіковане за ч.4. ст.368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"). Суддя може сісти у в'язницю на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. На фото, які оприлюднило НАБУ, видно, що частину грошей суддя тримав у 3-літровій скляній банці.

Нагадаємо, раніше чиновниця Мінагрополітики Олена Поліщук вимагала від підприємця 150 тисяч доларів за сприяння в забезпеченні перемоги у тендері на покупку державного сільгосппідприємства. Майновий комплекс дeржактиву, який перебуває в процесі ліквідації за борги, розташований поблизу Харкова. Співробітники СБУ разом із НАБУ та Спецантикорупційною прокуратурою затримали чиновницю на службовій стоянці міністерства під час отримання всієї суми хабара.

Повʼязані теми:

Наступна публікація