У Києві на скандальній забудові поліція допомагає "тітушкам" встановити паркан і знищити озеро

Протистояння тривають вже другий день поспіль.

У Києві на вулиці Здолбунівській тривають протистояння між "тітушками" та протестувальниками.

Як повідомляє УНІАН, внаслідок сутичок постраждали дві жінки, наразі медики з Червоного Хреста надають їм першу допомогу.

Варто зазначити, що поліція пасивно реагує на всі протистояння. Сутички між забудовниками та протестувальниками тривають вже другий день, проте поліція досі нікого не затримала.

Як повідомляє видання, поліція навіть допомагає "тітушкам" поставити зламаний раніше пікетувальниками будівельний паркан на місці конфліктної забудови біля озера Качине у Києві.

Таким чином, на будівельному майданчику з'явився автокран в оточенні "тітушок".

Місцеві мешканці почали закидувати їх землею та камінням.

У виданні зазначили, що поліція практично сприяла тому, щоб кран заїхав на забудову. Тим часом, спецпризначенці стояли осторонь і ніяк не реагували на те, що відбувається довкола.

Наразі будівельний кран й досі перебуває біля озера, а "тітушки" заблокували прохід до озера для усіх мітингувальників.

У цей час триває бійка біля будівельного паркану. Пізніше правоохоронці затримали противника забудови.

Дім на воді не дають побудувати жителі столичних Позняків

Дім на воді не дають побудувати жителі столичних Позняків

Нагадаємо, 19 квітня вранці на вулиці Здолбунівській невідомі люди в чорному одязі та масках скоїли напад на активістів, які протестують проти забудови озера Качине. Нападники прибули на місце в камуфльованих автомобілях. Вони розгромили намети активістів і ряду політичних партій, які підтримують протест.

Як відомо з УНІАН, на розі вулиць Тепловозна і Здолбунівська компанія "Житлоінвестбуд-УКБ" планує звести багатоповерхівку. Ділянка була передана Київрадою 26 грудня 2014 року. Забудовник почав засипати піском водойму. За словами захисників ділянки, водойма - це озеро, а влада Києва і забудовник твердять з посиланням на Інститут генплану Києва про відсутність водойми на цій ділянці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація