У Києві обшукують офіс страхової компанії: співробітників заблокували у будівлі

Гендиректор насилу потрапила до приміщення.

Сьогодні, 12 серпня, у офісі страхової компанії "Перша" проводиться обшук. Як повідомили кореспонденту ТСН на місці подій, близько 10 бійців з нашивками СБУ увійшли до приміщення о 9:30 ранку та станом на 14:30 оперативні дії тривають.

За повідомленнями свідків, силовики мали при собі болгарки та інший інструмент.

Частина співробітників від ранку заблокована у будівлі – з ними немає зв'язку. Ймовірно, у людей забрали телефони. Заблоковані в'їзди на прилеглу територію. Водночас гендиректора компанії тривалий час не пускали до приміщення – вона змогла зайти лише за кілька годин.

Про мету обшуків співробітникам, які залишились зовні, нічого невідомо. Водночас представники компанії називають дії силовиків захопленням офісу.

Офіс страхової компанії заблокували силовики

Офіс страхової компанії заблокували силовики

Як пізніше повідомила прес-служба прокуратури Київської області, прокурори спільно зі співробітниками СБУ проводять обшуки на підставі ухвали суду в офісі Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України і страховій компанії "Перша". Також слідчі дії одночасно проводяться за місцем проживання керівництва вищевказаних компаній.

Обшуки проводяться у рамках розслідування кримінального провадження, за матеріалами Держфінмоніторингу про легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.  Під час здійснення обшуків правоохоронними органами виявлено та вилучено грошові кошти, документи та інші речі, які мають суттєве значення для розслідування вказаного кримінального провадження. Досудове розслідування триває.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація