У Києві обвалюється міст Патона

У Києві обвалюється міст Патона

У Києві обвалюється міст Патона

Активісти обурюються бездіяльністю посадовців.

Опори київського моста Патона перетворюються на руїни. На одній із конструкцій переправи почало відпадати гранітне каміння, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Киянин Михайло Петелицький багато років плаває поряд із мостом і під ним. У середньому він буває там двічі на тиждень. Каже, що не може зрозуміти причин руйнації однієї з опор, хоча вона триває вже кілька років. "Зовсім не видно каміння, яке б хиталося. Можливо, хтось це навмисне розібрав для декорації у себе десь у маєтку", - припускає він.

Чоловік переконаний, що за поступовим руйнуванням опори спостерігає не лише він. "Дуже багато наших чиновників катаються на своїх катерах під цим мостом. І не знати, не бачити цього – це важко. Мінімум три роки ніхто жодних заходів не вживає, щоб це усунути. Або захистити опору", - твердить киянин.

Кияни забили на сполох після відпадання гранітного каміння на конструкції моста Патона

Кияни забили на сполох після відпадання гранітного каміння на конструкції моста Патона

Ця опора мосту Патона кардинально відрізняється від усіх інших. Люди певні, що обвал облицювального каменю може спричинити руйнування усієї конструкції, однак інженери переконують, що загрози немає. Міст перебуває на балансі комунального підприємства "Київавтодор". Там про стан опори знають, однак називають проблему не такою значною, як може здатися. "За 60 років експлуатації зросли навантаження на міст. Зрозуміло, зросли навантаження на опори", - каже інженер "Київавтодору" Микола Каньшин. Однак назвати причини обвалу він не може. Лише припускає, що то можуть бути вібрації від трамваю, а може й від водних мотоциклів.

Для того, аби надати конструкції належного вигляду, потрібна плавуча техніка. Вона у автодорівців є, однак зараз стоїть біля Подільсько-Воскресенського мосту в режимі очікування. "Ремонт опор ззовні не робився, тому що надійність опор дуже добра", - заспокоюють комунальники. І додають, що доки немає проблем із самою опорою, мосту нічого не загрожує.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація