У Києві пам'ятнику чекістам влаштували "червоний терор": облили фарбою, але не зруйнували

Активісти працювали з молотом у руках і дрилем.

Київський пам'ятник чекістам виявився надміцним: за три години активістам вдалося відбити від монументу кілька уламків облич

Про це повідомляє кореспондент ТСН Іван Гребенюк.

Активісти працювали з молотом у руках і дрилем. Потім чекістів залили червоною фарбою. Але сама мета акції, з огляду на непідступну гранітну споруду, таки змінилася: не повалити, так пошкодити. Звісно, для демонтажу була потрібна спеціальна техніка.

До організаторів акції - активістів ОУН та цивільного корпусу АЗОВ - також долучилися прості громадяни, яким не до вподоби залишки комуністичного минулого в столиці. Порушення закону тут не вбачають, адже декомунізація в Україні оголошена офіційно. Крім того, поліція також не побачила сенсу втручатися. Про свої наміри активісти попередили напередодні в офіційній заявці.

Самій акції передувала ще одна - під будівлею СБУ ОУН та АЗОВ вимагали звільнення підозрюваного у державній зраді "азовця" Станіслава Краснова. Активісти називають його затримання помстою за активну участь у сприянні блокади Криму.

Продовження акції перед пам'ятником активісти назвали логічним: пов'язують з боротьбою за Україну і поверненням до справжніх українських постатей в історії.

Вони вважають, що через непрезентабельний вигляд монументу влада міста, можливо, швидше його знесе. В іншому разі - обіцяють знову повернутися на Либідську площу.

У Києві "Азовці" та молодики з символами "ОУН" намагались знести пам'ятник чекістам

У Києві "Азовці" та молодики з символами "ОУН" намагались знести пам'ятник чекістам

Повʼязані теми:

Наступна публікація