У Києві піймали чоловіків із комуністичною символікою та провокаційними плакатами

У Києві піймали чоловіків із комуністичною символікою та провокаційними плакатами

Фото: УНІАН

Поліцейські намагаються отримати пояснення від затриманих щодо вилученої комуністичної символіки

У Києві поліція затримала двох чоловіків із провокаційними листівками. Про це повідомили у прес-службі ГУ НП у м. Києві.

У поліції заявляють, що під час обшуку, у чоловіків окрім листівок із провокаційним змістом, також знайшли георгіївські стрічки, плакати та прапори.

"Під час проведення масових заходів поліція вилучила у учасників акції провокаційну символіку, зокрема: плакати, георгіївські стрічки та прапори", - йдеться у повідомленні поліції.

Затриманих чоловіків доправили до Печерського управління поліції. Наразі у них беруть пояснення щодо вилучених предметів.

При цьому, столична поліція звернулася до учасників акцій дотримуватись закону та не допускати провокацій.

Нагадаємо, у Києві сьогодні, 9 травня, біля могили Невідомому Солдату сталися сутички. Сутички відбулися між ветеранами, які прийшли до могили із червоними прапорами, георгіївськими стрічками та іншою комуністичною символікою та невідомими молодиками. Невідомі активісти спробували спалити георгіївські стрічки, що і спричинили бійку. На місці пригоди, правоохоронці відтіснили невідомих активістів від могили Невідомому Солдату.

Окрім того, у столиці на Площі Слави сталася словесна перепалка між групою громадян і депутатами від "Опозиційного блоку" Нестором Шуфричем та Вадимом Новинським. Інцидент трапився біля входу на центральну алею, що веде до Меморіалу Невідомому солдату.  Депутати від "Опозиційного блоку" намагалися разом із ветеранами пройти до обеліска, щоб покласти квіти. Однак група громадян зустріла їх вигуками "Ганьба! Ганьба!" та спробували облити водою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація