У Києві почали молитовно згадувати найкривавіші дні Майдану

У Києві почали молитовно згадувати найкривавіші дні Майдану

У Києві почали молитовно згадувати найкривавіші дні Майдану

У Києві почали згадувати жертв подій дворічної давнини

Рівно два роки тому влада запустила силовий сценарій проти мітингувальників.

Трагічні події дворічної давності почали згадувати у столиці. Перші масові вбивства сталися 18 лютого 2014 р. в Маріїнському парку, на вулицях Грушевського та Інститутській, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Біля входу в метро "Хрещатик" стояла одна з барикад майданівців. Під час жорстокого розгону людей на вулиці Інститутській утворилася страшенна тиснява.

Скориставшись ситуацією, беркутівці цілеспрямовано почали калічити та вбивати активістів. Силовики кидали у натовп гранати та каміння. Біля барикади загинуло двоє людей. Десятки дістали поранення.

Під натиском силовиків барикада протрималася лише 15 хвилин. Проте дала змогу протестувальникам підготуватися і гідно зустріти чергову атаку беркутівців на підступах до Майдану.

Нині люди моляться за загиблих та переглядають жахливі кадри смерті своїх побратимів.

"Була паніка, тиснява, люди літні, жінки. Був вузький прохід, колючий дріт, не було куди тікати і почалася тиснява сильна. Помагали друг другу перелазити", - розповів учасник тих подій Костянтин Піонтковський.

Напередодні Генпрокуратура відзвітувала про розслідування вбивств на Майдані. У справах проходить 276 людей, і кожен шостий із них - чиновник. Зібрана доказова база щодо кривавих розгонів майданівців 18 і 19 лютого 2014 року в центрі Києва налічує більше 1200 томів матеріалів.

Водночас журналісти розкритикували звіт ГПУ. Очевидці кривавих подій кажуть, що за два роки їх жодного разу не викликали на допит.

Трагічні події дворічної давнини згадують у столиці

Трагічні події дворічної давнини згадують у столиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація