У Києві подовжили карантин у школах на невизначений термін

У Києві подовжили карантин у школах на невизначений термін

У столичних школах навчання в четвер не відновляться

Школярі зможуть повернутися до навчання лише після поліпшення епідеміологічної ситуації.

У столиці подовжили термін дії обмежувальних заходів у школах. Дітям не потрібно йти на навчання у четвер, повідомляють у департаменті освіти і науки, молоді та спорту КМДА.

Як зазначають у міській адміністрації, рішення про поновлення навчально-виховного процесу у київських загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах буде прийнято лише у разі покращення епідемічної ситуації. Підставою для цього буде рекомендація санітарно-епідеміологічної служби.

"Будь-яка інформація щодо відновлення навчально-виховного процесу з 21 січня 2016 року не відповідає дійсності", - наголошують у КМДА.

Після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 51 особа. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області. Так, у Краматорську 18 людей уже померли, ще понад 200 проходять лікування.

Ситуація особливо загострилась наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Йдеться про Київ, Київську область, Одесу, Ізмаїл, Кіровоград, Рівне, Херсон та інші.

Своєю чергою, міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується. Зокрема, показники захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції наразі не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні. "У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням. У цій ситуації надприбутки отримують аптеки, в яких українці скуповують всі лікувальні засоби.  

В Україні від грипу померла п’ятдесят одна людина

В Україні від грипу померла п’ятдесят одна людина

Повʼязані теми:

Наступна публікація