У Києві покажуть Україну "по той бік відчаю"

У Києві покажуть Україну "по той бік відчаю"

У "Мистецькому Арсеналі" запускається проект "Український ландшафт. По той бік відчаю..."

У "Мистецькому Арсеналі" запускається проект, що поєднує декілька виставок на тему свободи і Батьківщини.

У четвер, 21 серпня, у "Мистецькому Арсеналі" до Дня Незалежності України відкривається проект "Український ландшафт. По той бік відчаю...", який представить сучасну фотографію, живопис, графіку в рамках кількох виставок.

Мистецький проект "Український пейзаж"

Спільний проект "Мистецького Арсеналу" і Karas Gallery об'єднує 100 авторів та понад 300 художніх робіт. Серед учасників як визнані художники, так і молоді та перспективні художники.

Український пейзаж стає важливим інструментом самоусвідомлення нації, її ціннісного вибору і пошуку ідентичності. Масштабна виставка має показати, що навіть традиційний пейзаж стає контрапунктом до трагічної картини театру військових дій, які сколихнули нашу країну. Адже територія, ландшафт - це те, що об'єднує державу, і саме візуальний образ пейзажу спадає на гадку у більшості випадків, коли людина думає про Батьківщину.

Куратор Євген Карась

Фотопроект на підтримку постраждалих учасників АТО "Справжня свобода починається по той бік відчаю".

Проект авторства фотографа Олександра Чекменьова покликаний познайомити глядачів з історіями героїв східного фронту - з людьми, які віддали своє здоров'я за цілісність, свободу, незалежність нашої країни. Ми, хто залишається в тилу, повинні справно виконувати свою щоденну роботу, і ми завдячуємо цією можливістю саме їм. Експозиція представить фотопортрети поранених українських солдатів і надасть інформацію, яким чином їм можна допомогти.

Фотопроект на підтримку постраждалих учасників АТО
В експозиції буде представлена й інша сторона війни - історії мирних людей зі звільнених регіонів, а саме Слов'янська і околиць. Війна принесла руйнування в оселі та понівечила долі людей, які після звільнення отримали надію на спокійне життя без зброї і насильства, які також потребують допомоги, підтримки і розуміння. У такій ситуації наше суспільство складає іспит на відповідальність, усвідомленість і гуманізм, вміння прощати і вести діалог.

Куратор: Мар'яна Мусій

Благодійний проект "Арсенал добрих справ"

Метою проекту є надання допомоги у підготовці до школи дітей вимушених переселенців зі сходу України, якими займається Ініціативна волонтерська група "Київ-Схід-Діти".

В експозиції "Мистецького Арсеналу" з 21 серпня до 7 вересня буде працювати пункт збору, де всі охочі зможуть залишити корисні речі для дітей.

Крім того, щодня у "Мистецькому Арсеналі" протягом роботи проекту "Український ландшафт. По той бік відчаю..." будуть проходити цікаві мистецькі та освітні заняття для дітей.

Арт-проект "Батьківщина"

До експозиції, організованої журналом "Фокус", увійдуть понад 40 творів сучасного мистецтва. Сімейні династії українських художників і скульпторів різних поколінь представлять свої роздуми на тему, найбільш актуальну для кожного українця на сьогоднішній день. Що ж таке Батьківщина для кожного з нас? Що змушує виходити на барикади за ту чи іншу ідею і все частіше і частіше вимовляти слова гімну в ті моменти, коли вже більше не на що сподіватися?

У рамках проекту спеціально для тижневика "Фокус" відомі українські художники також зобразять найближче майбутнє України у дванадцяти журнальних обкладинках. Учасники проекту: Олег Тістол, Анатолій Криволап, Ігор Гусєв, Іван Семесюк, Олексій Сай, Микола Маценко, Андрій Зелінський, Віктор Сидоренко, Ілля Чичкан.

Куратор: Юлія Нужина

Спецпроект від каналу 1+1

Кіноправда - еволюція транс-естетики від Симфонії Донбасу в АТО

По той бік добра і зла

Відео-АРТ Олександра Шапіро

Робота будується на внутрішніх співвідношеннях новинного ландшафту, сформованих із фільму Дзиги Вертова (прабатька телевізійного новинного дискурсу) "Симфонія Донбасу" (1930 рік) і випусків новин " ТСН", канал 1+1 (2014 рік).

Робота проекту "Український ландшафт. По той бік відчаю..." триватиме з 21 серпня по 7 вересня з 11:00 до 20:00.

Вартість вхідного квитка складає 50 грн, пільгового - 20 грн (студенти, пенсіонери, учні старше 12 років).

Безкоштовний вхід: дітям до 12 років, інвалідам 1-2 групи, військовослужбовцям строкової служби, музейним працівникам, членам спілки художників (за наявності посвідчення).

У рамках проекту також буду проводиться екскурсії. Вартість екскурсійної путівки становитиме 200 грн, екскурсія англійською мовою - 250 грн.

Безкоштовні екскурсії будуть проводиться по середах і п'ятницях о 18:00, а також по суботах і неділях о 14:00.

Більше інформації та замовлення екскурсії за телефоном: 067 446 74 49

artarsenal.in.ua

facebook.com/Mystetskyi.Arsenal

Повʼязані теми:

Наступна публікація