У Києві поліція охорони під час чергування викрала в квартирі колекцію монет

Наряд виїхав на виклик щодо пограбування та дограбував оселю.

Наряд поліції охорони виїхав на сигнал тривоги, що надійшов з однієї з квартир у Шевченківському районі Києва, та пограбував оселю. Подія сталася у травні 2016 року, а нині викрили злочин, повідомляє прес-служба поліції.

За зазначеною адресою правоохоронці помітили невідомих осіб, які під час появи поліції почали тікати. Враховуючи, що квартира потерпілого розташована на другому поверсі і злодії вдерлися до оселі через вікно, один з інспекторів УПО вирішив перевірити чи не залишились всередині крадіїв і заліз до приміщення тим же шляхом. Однак, у помешканні виявились лише сліди проникнення злодіїв - безлад і пусті місця від викраденої техніки.

Вже збираючись повернутись назовні, 28-річний поліцейський помітив на столику біля вікна альбом у шкіряній палітурці, а в ньому – кілька сотень старовинних монет. Знахідку інспектор показав своїм напарникам і разом вирішили залишити її собі. Лише після цього наряд поліції охорони викликав на місце злочину слідчо-оперативну групу.

Поки співробітники Шевченківського управління столичної поліції шукали викрадачів майна, зокрема – і цінної колекції, їхні колеги з поліції охорони встигли оцінити привласнене майно і готувались продати його.

270 монет загальною вартістю майже в 260 тисяч гривень, інспектори УПО збиралися збути за 200 тисяч гривень та поділити виручені кошти між собою. На зустріч з потенційним покупцем поїхав 33-річний, нині звільнений з правоохоронних органів, молодший інспектор УПО. Відразу після отримання ним 200 тисяч готівки його затримали на місці оборудки.

Кошти та самі монети під час спецоперації вилучено. Розпочато кримінальне провадження за статтями "зловживання владою або службовим становищем" та "привласнення чужого майна за попередньою змовою, у великих розмірах". Затримані перебувають під вартою.

Як повідомила прокуратура - жертвою пограбування став журналіст, головний редактор інтернет-видання. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація