У Києві помітили рідкісних снігурів

У Києві помітили рідкісних снігурів

Фото: Яндекс

Птахів можна придбати й на замовлення – на ринку або в інтернеті.

У столицю повернулися снігурі, хваляться кияни в соціальних мережах. Орнітологи ж пояснюють, що птах насправді не зникав, а просто не бажав показуватися, бо мав достатньо харчів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одного з птахів зафільмувала киянка Галина Задворна на Троєщині. Красивий снігур їв горобину на радість усьому дворові. "Не було їх вісім років. 18 снігурів три дні сиділи на горобині, поки не з'їли останню ягідку – вони в ліс не полетіли", - розповіла мешканка столиці.

Повернення снігурів: за скільки можна придбати червоногрудого домашнього улюбленця

Повернення снігурів: за скільки можна придбати червоногрудого домашнього улюбленця

Працівник столичного зоопарку Віталій Ліськівський 35 років свого життя присвятив птахам і добре знає їхні звички. "Снігурі тільки в самий мороз можуть завітати", - каже він. Орнітолог переконує, що птахи нікуди не зникли, просто люди їм не надто потрібні: якщо рік врожайний, то вони добре прогодуються і без польотів у гості до міст.

За час неоголошеної російсько-української війни червоно-чорні снігурі разом із синьо-жовтими синичками стали символами. Снігурів навіть зарахували до ультраправих птахів, хоча російська пропаганда намагалася переконати, що українці нібито знищують їх через ненависть до Росії. Це викликало сплеск жартів і креативних малюнків в Україні. Водночас придбати снігура, не для їжі, а як домашнього улюбленця, ніколи не було проблемою: за птаха в інтернеті правлять від 100 грн, а з-під поли продають і на ринках у зоорядах.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація