У Києві разом із потужним арсеналом зброї накрили банду фальшивомонетників

У Києві разом із потужним арсеналом зброї накрили банду фальшивомонетників

Фото: Reuters

Угруповання складалося з чотирьох бандитів.

У Києві припинили діяльність угруповання фальшивомонетників.

Про це повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

"У поле зору правоохоронців злочинці потрапили ще у травні цього року. Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в місті Києві, прокуратури та Служби безпеки здійснили чотири оперативні закупівлі іноземної валюти за 50% її фактичної номінальної вартості", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, викрита організована злочинна група складалася з чотирьох осіб та діяла за чітким розподілом обов'язків: організатор та виконавець угруповання відповідали за перевезення та збут підроблених купюр, інші два співучасники здійснювали пошук клієнтів.

Також з'ясувалося, що виготовлення купюр здійснювалось з використанням кліше.

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

Під час обшуку правоохоронці вилучили в угруповання 18 підроблених купюр по 100, 50, 10 євро та 100 доларів на загальну суму 400 євро та 300 доларів, чорнову документацію зі списками клієнтів та сумою проведених оборудок, комп'ютерну техніку, а також два гранатомети, три пістолети, три автомати АК-47, два пістолети-кулемети Шпагіна, автомат UZI, десять гладкоствольних рушниць, два колекційних револьвери, дві гранати, три тротилові шашки та запали до них, підривач для мін, 300 набоїв різного калібру та 15 одиниць холодної зброї.

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

Наразі Київська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом про підроблення грошей, зловмисникам "світить" від 5 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Слов'янську затримали банду, яка викрадала жінок. Злочинці вимагали викуп за одну із викрадених.

Повʼязані теми:

Наступна публікація