У Києві серед водіїв маршруток влаштують облаву на "зайців"

У Києві серед водіїв маршруток влаштують облаву на "зайців"

Фото: УНІАН

Нелегали роблять до 10 тис. рейсів за добу.

У Києві створять мобільні групи, які перевірятимуть легальність роботи маршруток.

Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак під час підписання Меморандуму про співпрацю між Державною службою України з безпеки на транспорті та Департаментом транспортної інфраструктури.

Таким чином, сторони об'єднають зусилля щодо виконання рішень, які сприятимуть врегулюванню ситуації у сфері пасажирських перевезень.

"Тільки уявіть собі, що за добу нелегальні перевізники роблять до 10 тис. рейсів! Наші заходи будуть спрямовані на повне унеможливлення діяльності нелегальних маршруток і посадки чи висадки пасажирів поза межами автостанцій приміськими перевізниками. У першу чергу це забезпечить безпеку дорожнього руху в столиці та створить належні умови для мешканців і гостей столиці в сфері надання послуг", – наголосив Сагайдак.

Згідно з домовленостями, створяться мобільні групи, які перевірятимуть та стежитимуть за перевізниками, які працюють "поза межами правового поля".

Нагадаємо, в березні на сайті Київської міськдержадміністрації з'явилась петиція, у якій активісти вимагають замінити маршрутки на автобуси та електротранспорт.

Повʼязані теми:

Наступна публікація