У Києві стартує пляжний сезон

У Києві стартує пляжний сезон

У Києві стартує пляжний сезон

Попри певне поліпшення умов, питань до річкового відпочинку в киян багато.

Цими вихідними в Києві офіційно відкриють пляжний сезон. Комунальники готують території для відпочинку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Цього року на кілька мільйонів збільшили відповідний бюджет. Тож уперше за останній час виділено кошти на капітальний ремонт зручностей.

Також планують встановити нові гучномовці, 27 душових кабінок та найняти на роботу вдвічі більше рятувальників.

Неофіційно ж пляжний сезон уже відкрито. Кияни почали його набагато раніше. До води залюбки йдуть школярі, яким скасували уроки через проведення ЗНО.

Багатьом батьки забороняють купатися, але не через температуру воду, а її забрудненість. Люди кажуть, що на пляжах дуже бракує смітників і заборони паління.

Пляжний сезон уже післязавтра офіційно відкриють у Києві

Пляжний сезон уже післязавтра офіційно відкриють у Києві

"Санітарну підсипку піску ми робимо на чотирьох пляжах: Пуща Водиці, Вербне, на яке було багато зауважень, і Гідропарк", - звітує директор КП "Плесо" Денис Пікалов.

На останньому спостережна вежа поки що перекошена і стоїть осторонь від пляжу. За кілька днів її обіцяють встановити ближче до берега. На ній вивішуватимуть прапорці після санітарної перевірки води. Жовтий чи зелений означатиме дозвіл на купання, червоний – заборону.

Пробу води у СЕС обіцяють узяти наступного тижня. Тоді й рекомендуватимуть киянам найчистіші пляжі. Минулоріч через поганий стан води купання на пляжах у Києві забороняли.

Кореспондент ТСН Наталія Ярмола

Повʼязані теми:

Наступна публікація