У Києві відкололася від берега крижина з кількома сотнями людей

У Києві відкололася від берега крижина з кількома сотнями людей

Рибалок довелося знімати з льоду рятувальникам.

Чотирьох київських рибалок у середу знімали з крижини посередині Дніпра, а ще півсотні виводили на берег, коли крига, на якій вони стояли, відірвалася. Це сталося поблизу дачного кооперативу Осокорки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Коли лід відколовся та почав дрейфувати на середину річки, на ньому перебували понад дві сотні людей. Більшість із них встигла перебратись на берег самотужки. "Я дивлюся на берег, а ми зміщуємося. Відстань почала збільшуватися. Всі побігли, чоловік 250-300. Ми думали ризикнути, але потім вирішили викликати службу", - розповів один із очевидців.

Чотирьох київських рибалок знімали з крижини посеред Дніпра

Чотирьох київських рибалок знімали з крижини посеред Дніпра

Коли прибули рятувальники, чотирьох рибалок вже віднесло за півтора кілометра од берега. По одному людей на рятувальному човні переправляли до берега і передавали бригаді швидкої, однак від допомоги медиків горе-рибалки відмовились. З усіма фахівці провели профілактичну бесіду. Однак навіть після порятунку потенційних потопельників, 15 людей лишилися рибалити у небезпечному місці.

Раніше у січні київські рятувальники витягли школярку, яку мало не віднесло на крижині на середину озера Тельбин, що на Березняках. 12-річна Женя щодня катається на ковзанах, але цього разу лід під нею просів і вона опинилася у пастці.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація